Kosárlabda

2018.12.20. 19:51

A ZTE NKK II. szombaton még játszik mérkőzést

A bajaiak kérésére az eredetileg december 21-ére kiírt bajnokiját korábban játszotta le a Kanizsai Vadmacskák SE női amatőr NB I-es kosárlabda-együttese. A ZTE NKK II. csapata Szombathelyen lépett pályára.

Kerkai Attila, Kühne László

Kanizsai Vadmacskák SE – Bajai NKK 73-82 (18-32, 20-17, 18-12, 17-21)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Koncsek, Fleischmann.

Vadmacskák: Hegyi 5/3, Budai 27, Zsámár L. 30/6, Bánhegyi 6, Scheiber E. Csere: Karancz P., Gutai 4, Veres 1, Scheiber V. Edző: Zsámár Krisztián.

Az első negyed elején ugyan vezettek a hazaiak, de a vendégek kihasználták védekezési hibáikat, és pontos távoli dobásaikkal a negyed végére 14 pontos előnyre tettek szert. A második tíz percben feljavult a Vadmacskák, Zsámár Lili és Budai Dorina vezérletével csökkent is a különbség a két együttes között. A nagyszünet után nagyot küzdve tovább zárkóztak a kanizsaiak, de a bajai csapat pontos távoli kosaraival újra tíz pont fölöttivé tette előnyét. Zsámár utolsó percekben dobott két hármasa azonban a legjobbkor érkezett Zsámár Krisztián tanítványai számára, így a záró etapot csak ötpontos hátrányból kezdhették a vendéglátók. Akkor már felváltva voltak eredményesek a felek, hiszen a sikeres nagykanizsai akciókra mindig tudtak a Duna-partiak is válaszolni, így a KVSE nem tudta megfordítani a mérkőzést.

Jók: Budai, Zsámár L.

Zsámár Krisztián: Végig küzdelmes, hullámzó mérkőzésen a pontosabban dobó csapat nyert.

Szombathelyi Egyetem – ZTE NKK II. 74-55 (21-14, 19-18, 18-5, 16-18)

Szombathely. Jv.: Sebesi, dr. Vajda.

ZTE NKK II.: Kovács C. 9, Böcskei 4, Hersics 10, Horváth Fruzsina 2, Jurkó 11. Csere: Kaj 2, Czigány 3, Horváth Fanni 14. Edző: Horváth Zsófia.

Horváth Zsófia: Fájó vereség ez, de elégedetlenség nincs bennem. A körülményekhez képest helytálltunk. Bár sok volt a kihagyott ziccer, hiba, de keményen dolgoztunk, és a kisember-hiányt is tudásunkhoz mérve próbáltuk legjobban megoldani. Még egy mérkőzésünk van idén, szeretném, ha hazai sikerrel búcsúznánk az évtől.

A ZTE NKK II. szombaton (15.30) a Tatai SE-t fogadja az Ostoros-csarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában