Birkózás

2018.11.28. 20:25

Zalai birkózólányok szállítottak érmeket

Az idei évben Kiskunfélegyházán rendezték meg a serdülő és diák korosztályú lányok országos diákolimpiai döntőjét. A megmérettetésen kétszáz lány birkózott, ahol a Tófeji Kerámia SE (illetve iskoláik) versenyzői négy pontszerző helyet zsebeltek be.

Kerkai Attila

Balról: Zsebeházi Andrea, Gáll Fanni, Bóha Angéla és Tóth Ramóna. Mögöttük felkészítőjük, Szanati József Fotó: a szerző

Fotó: Kerkai Attila

Tófej Kiskunfélegyházán zajlott le a serdülő és diák korosztályú lányok országos birkózó diákolimpiai döntője. A 200 résztvevő közt a Tófeji Kerámia SE versenyzői négy pontszerző helyet szereztek.

Balról: Zsebeházi Andrea, Gáll Fanni, Bóha Angéla és Tóth Ramóna.
Mögöttük felkészítőjük, Szanati József Fotó: a szerző

Serdülő korosztályban Zsebeházi Andrea (Lenti, Arany János Ált. Iskola) az 50 kg-os kategóriában, míg a diák korcsoportban a +65 kg-os súlycsoportban Tóth Ramóna ért el 5. helyezést. A diákok 34 kg-os súlycsoportjában Bóha Angéla az összes vigaszági mérkőzését nyerte, majd a bronzcsatát is tussal hozta, így 3. lett.

A diákok legkisebb súlycsoportja hozta a legnagyobb sikert: a 28 kg-os Gáll Fanni a fináléig menetelt, ahol szoros csatában alulmaradt, és ezüstérem került a nyakába. A lányokat Szanati József edző (egyben a Tófeji Kincskereső Áltanos Iskola testnevelője) készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában