megyei foci

2018.11.08. 17:49

A megyei I. osztályban középcsapatok rangadói jönnek

Lassan közelít a futballősz vége, de tényleg csak lassan… A Zala megyei labdarúgó-bajnokságban a hét végén még teljes nagyüzem lesz, de például a III. osztály négy csoportjában a mostani lesz az idei utolsó játéknap.

Kerkai Attila

Ezen a tavaszon készült képen Gájer Péter (fehérben) a Gellénháza mezében. Egyszezonnyi kitérő után a nyáron visszatért Zalaszentgrótra, ahol legutóbb hatszor volt eredményes… Fotó: Katona

A megyei I. osztályt még nem „fenyegeti” az őszi zárás, sőt, miután két tavaszi fordulót is előrehoztak, a hétvégivel együtt még öt fordulót rendeznek az idén. A legutóbbi játéknap egyik meglepetése volt a Kiskanizsa győzelme (2-1) Semjénházán. A Zalaszentgrót hazai sikerét (10-0) a tabellaszomszéd Csács-NSE ellen alapesetben nem kellene meglepetésként kezelni, azonban a különbség az, ami mégis ebbe a kategóriába helyezi ezt a sikert. A nemesapátiak harmadik vereségüket könyvelték el sorozatban, vagyis nincsenek jó passzban. A Zalaszentgrót csapatában Gájer Péter a tíz találatból egymaga hatot szerzett, ami megsüvegelendő teljesítmény. Ezzel a „lendülettel” azonnal az I. osztály góllövőlistájának az élére is ugrott a szentgróti fiú, aki már 13 találatos.

Ezen a tavaszon készült képen Gájer Péter (fehérben) a Gellénháza mezében. Egyszezonnyi kitérő után a nyáron visszatért Zalaszentgrótra, ahol legutóbb hatszor volt eredményes… Fotó: Katona Tibor

 

Ami a folytatást illeti. A hét végén az I. osztályban a 13. fordulót rendezik, s valamennyi találkozó vasárnap lesz. Az éllovas Hévíz a Creaton Lenti TE vendége lesz. A lentieknek annak ismeretében jött nagyon jól a legutóbbi fordulóban a Keszthelyen aratott sikerük (3-0), hogy az ezt megelőző, hazai pályán győztes (2-1) találkozójuk eredményét törölték. Méghozzá amiatt, mert a Police-Ola ellen „elcserélték” magukat – négy helyett öt –, ami jogosulatlan szereplésnek minősült, így a három pontot a Police-Ola kapta. A forduló legizgalmasabbnak ígérkező meccsei ezúttal a középmezőnyhöz kapcsolódnak. Például a Gyenesdiás–Zalaszentgrót-összecsapás vagy a Csács-NSE–Technoroll Teskánd-találkozó. A Zalalövő–Police-Ola-meccs pedig alsóházi derbi lesz a 9-9 pontos csapatok között, ami tipikus hatpontos meccsnek minősül.

Fotó: Katona Tibor

A megyei II. osztályban még két forduló van hátra az őszből. Északon, ahogy várni lehetett, a Baki SE kapta meg a három pontot – amúgy is vezetett 2-1-re – a Nova ellen, hiszen a novaiak a 88. percben levonultak a pályáról.

A III. osztályban négy csoportban (Észak, Északnyugat, Dél, Nyugat) hivatalosan az utolsó őszi játéknap következik, ám a korábban elmaradt találkozókat még idén pótolják, úgyhogy lesznek még meccsek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában