PEN

2018.10.03. 07:00

Korábbi olimpikon tartott élménybeszámolót Keszthelyen

Az UNESCO néhány éve szeptember 20-át nemzetközi egyetemi sportnappá nyilvánította. A Pannon Egyetem, ezen belül a keszthelyi Georgikon Kar is rendszeresen csatlakozik az eseményhez, s részt vesz a rendezvényen.

Kerkai Attila

A verseny keszthelyi résztvevői Fotó: Georgikon

A harmadik éve megrendezett közös, Pannon Egyetem campusai közötti verseny keretében egy időben Veszprémben, Keszthelyen, Nagykanizsán és Zalaegerszegen három versenyszámban küzdöttek meg egymással az egyetem hallgatói, dolgozói. Kosárlab­da-­büntetődobásokban (háromfős csapatok) Keszthely győzött (834 kosár), inga­futásban Nagykanizsa nyert (644 hossz), míg evezős ergo­méter-csapatversenyben Veszprém diadalmaskodott (17 210 méter).

A verseny keszthelyi résztvevői Fotó: Georgikon

A keszthelyi rendezvényen emellett kis­pályás labdarúgás, lovaglás, íjászat, asztalitenisz, tollaslabda és darts lehetősége fogadta a mozogni, sportolni vágyó egyetemi polgárokat.

A sikeres sportnapot a Georgikon korábbi testnevelő tanárának, a Németországban élő dr. Molnár Albinnak, az 1960. évi római nyári olimpiai játékok vitorlázóversenyzőjének, később kiváló vitorlázóedzőnek színvonalas vetítéses, élménybeszámolós előadása zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában