Sport

2018.08.01. 19:01

Zalai érmek a Hungarian Openen

Kilenc ország közel kétszáz versenyzője vett részt a lábtoll-labdázók 23. Hungarian Open viadalán. A zalai klubok is képviseltették magukat és öt dobogós helyezéssel tértek haza.

Kerkai Attila

A Cserszegtomaj SK női együttese a kupával, melyet a harmadik helyezésükért vehettek át Fotó: ZSE

Az Újszászon rendezett 23. Hungarian Open most már nagy hagyományokkal bír és népszerű is az európai országok lábtoll-labdázói körében. Nem véletlen a magas indulói létszám, ezért is örömteli, hogy a zalai klubok képviselői öt alkalommal állhattak dobogóra. A rangos nemzetközi tornán a kanizsai Zemplén SE versenyzői centercsapatuk révén ezüst-, míg másodig gárdájuk bronzérmet szerzett. A kanizsaiak Takács Endre irányításával közel jártak a sikerhez, azonban a hazai pálya előnyét kihasználó újszászi gárda nyerte a döntőt. Egyéniben három Zemplén SE-játékos került a legjobb nyolc közé, a legeredményesebb zalai versenyző Farkas Balázs lett, aki bronzérmet szerzett.

A Cserszegtomaj SK női együttese a kupával, melyet a harmadik
helyezésükért vehettek át Fotó: ZSE

A nőknél a csapatversenyben a legjobbját nélkülöző Cserszegtomaji SK bravúrral szerezte meg a harmadik helyet, ugyanis Kunics Réka térdműtétje miatt kénytelen kihagyni a szezont. Sillinger Zsanett játékos-edző kiválóan szervezte a játékot, Balogh Eszter pedig tökéletes labdákkal szolgálta ki ütő-játékosukat Udvari Boglárkát. Egyéniben a cserszertomajiak legjobbjának Udvari Boglárka bizonyult, hiszen a dobogó harmadik fokára kapaszkodott fel. A harmadik zalai klub, a Szepetnek SE női csapata 11. helyen zárt.

A ranglista pontokért zajló versenysorozat szeptemberben folytatódik, addig kicsi szünet következik.

A férfi csapatok eredményhirdetésekor a dobogó második és harmadik
fokán a Zemplén SE együttesei Fotó: ZSE

Zalai eredmények. Férfi csapat (34 induló): 2. Zemplén SE Nagykanizsa (Baranyai Benett, Huszár Emil, Lukács Márton, Takács Endre), 3. Zemplén SE Nagykanizsa II (Farkas Balázs, Horváth Gergő, Lukács Benedek). Férfi egyéni (68): 3. Farkas Balázs (ZSE Nagykanizsa), 5. Lukács Márton (ZSE Nagykanizsa), 7. Horváth Gergő (ZSE Nagykanizsa), 9. Baranyai Benett (ZSE Nagykanizsa), 11. Lukács Benedek (ZSE Nagykanizsa).

Női csapat (13): 3. Cserszegtomaji SK (Balogh Eszter, Gyalog Csenge, Sillinger Zsanett, Udvari Boglárka). Női egyéni (36): 3. Udvari Boglárka (Cserszegtomaji SK), 12. Balogh Eszter (Cserszegtomaji SK).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában