Magyar bronzérem az U18-as Eb-n

2018.08.13. 18:31

Szenzációs nyári női kosárlabdasikerek – zalai közreműködőkkel

Szenzációs nyarat fut a Völgyi Péter által irányított U17/18-as magyar női kosárlabda-válogatott, mely az U17-es vb-n elért 4. hely után az olaszországi Európa-bajnokságon parádésan szerepelve bronzérmet nyert.

Jóna István

Csupa mosoly csapatkép a vasárnapi bronzmeccs után. Kovács Georgina 10-es számmal látható Fotó: ZH

A kontinensviadalon a csoportban csak Lettországtól kaptak ki a lányok, a sors pedig úgy hozta, hogy a vasárnapi bronzmérkőzésen újra velük kellett farkasszemet nézniük. A magyarok az első negyed végén 18–13-ra elhúztak. A lányok lendületes játéka folytatódott a második játékrészben is, aminek magabiztos félidei előny lett a jutalma (34–23).

Csupa mosoly csapatkép a vasárnapi bronzmeccs után. Kovács Georgina 10-es számmal látható Fotó: ZH

A nagyszünet után a lettek megpróbálták átvenni az irányítást, de a negyed feléig tartotta előnyét a válogatottunk, aztán elég volt egy dupla, majd egy bravúros tripla, és máris ott loholt a magyarok nyakán az ellenfél. A negyed végére végképp felzárkóztak a lettek (48–47).

A zárónegyed öldöklő csatát hozott, sok hibával. Kilenc másodperccel a vége előtt egy tripla után két pontra csökkent a magyar előny (58–56), amit azonban már sikerült végeredménynek megtartani: két magyar büntető kimaradt ugyan, de az ellenfél már nem jutott el dobóhelyzetig. A lányok óriásit küzdve szerezték meg Udinében az Európa-bajnoki bronzérmet.

A válogatott a két nyári eredménnyel a világ élvonalába röpítette magát, és kiharcolta a részvételt az U19-es vb-n. A játékos Kovács Georgina, az edző Gáspár Dávid, valamint a masszőr Molnár László révén három zalaegerszegi közreműködő nyakába is került a csillogó Eb-éremből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában