Országos bajnokságát

2018.08.08. 18:51

Hallássértültek teniszbajnokságát rendezik meg Nagykanizsán

A Magyar Hallássérültek Sportszövetsége augusztus 11-én (szombat) 10 órától az Energia Szabadidősport Klub Király utcai salakos pályáin rendezi meg tenisz országos bajnokságát.

Benedek Bálint

Horváth István keresi az újabb tehetségeket Fotó: Szakony Attila

A viadal lebonyolításáért a tenisz szakág vezetője, szövetségi kapitány és aktív sportoló Horváth István felel, akit még májusban erősített meg e két pozíciójában az elnökség. A kanizsai sportember a harmadik ciklusát kezdi a szervezetnél, ahol ez évtől már az elnökség tagjaként is dolgozik. Elmondta: mind a 19 szak-águknak kötelező országos bajnokságot rendezni, hiszen csak ez szavatolhatja a fejlődést és az utánpótlásképzést.

Horváth István keresi az újabb tehetségeket Fotó: Szakony Attila

– Amelyik sportoló itt jól szerepel, az a nemzetközi viadalokon indulhat – fogalmazott Horváth István. – A különféle súlyosságú hallássérült sportolók számára az ob fontos kitörési pont, hiszen kategóriánként mérhetik össze tudásukat. Így lehet tömegbázist építeni. A verseny a hallásvizsgálati orvosi szakvéleménnyel rendelkezők számára nyitott, és a válogatottaknak kötelező. A kanizsai összecsapáson az olimpiai bajnok, világranglista második Máté Gábor mellett a szintén jól szereplő Varkoly Gábor is pályára lép. Rajtuk kívül pedig van még néhány tehetség, akik most bizonyíthatják a rátermettségüket. Természetesen jó alkalom nyílik a sportágat versenyszerűen művelő többi hallássérült sportoló tudásának megismerésére is.

Horváth István hozzátette: a kanizsai körülmények kitűnőek, a salakos pályák minőségével mindig elégedettek a versenyzők. Az elmúlt olimpiákon épp az okozta a nehézséget, hogy kemény borításon kellett játszani, a sportolóknak ugyanis az nem kedvezett.

– Aki a nemzeti bajnokságon a dobogóra állhat, az szeptemberben Törökországba utazhat a páros világbajnokságra – folytatta. – Többek között ez a viadal is kvalifikációs lehetőség az ötkarikás játékokra, amit 2020-as tokiói olimpia után egy évvel rendeznek majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában