Archery Day

2018.08.22. 19:30

A Hévíz SK íjászai újra a legjobbak közt

Az ünnepi hosszú hétvége sporteseményekben is gazdag volt, így került megrendezésre Gyulán az Archery Day, immár második alkalommal. A nagyszabású rendezvény egyik fő attrakciója az íjászpárbaj elnevezésű viadal volt.

Kerkai Attila

Balról: Szüts Mátyás és Bencsik Márk Gyulán Fotó: Hévíz SK

A vetélkedésre Magyarország legjobb nyolc olimpiai és csigás íjászát hívták meg a házigazdák. Az idei évben – hasonlóan a tavalyihoz – a két hévízi válogatott versenyző, Szüts Mátyás és Bencsik Márk is meghívást kapott a Gyulán rendezett eseményre. A kieséses párbajt Gyula belvárosában, a sétálóutcán, egy hídnál rendezték meg, a versenyzők innen lőtték ki nyilaikat a tőlük 60 méterre felállított célra. Az élő párbaj eseményeit egyébként egy ledfalon is nyomon lehetett követni a belvárosban, ez pedig még érdekesebbé tette a viadalt az érdeklődők számára is.

A Hévíz SK két íjásza közül az olimpiai szakágat képviselő Bencsik Márk ellenfele a barebow íjjal lövő, világjátékgyőztes Kakas István volt. A két lövész párbaja nagyon szoros volt, öt-ötös állásnál egyvesszős szétlövés következett, melyben Kakas István 10, Bencsik Márk 9 pontot lőtt, így a hévízi fiú kiesett.

Balról: Szüts Mátyás és Bencsik Márk Gyulán Fotó: Hévíz SK

A másik zalai íjász, a szintén az olimpiai szakágat képviselő Szüts Mátyás a budapesti Zoltán Leventével lőtt először, s egy 7–2-es győzelemmel továbbjutott. A hévízi fiú a következő párosban Búzás Károlyt verte meg 6–0-ra, így következett számára az aranydöntő. Szüts ellenfele a szegedi Banda Árpád volt, akitől végül 6–2-re kikapott, így második lett.

Az összesített eredmény alapján Szüts Mátyás a második, Bencsik Márk az ötödik helyen végzett.

– Elmondhatjuk, hogy a tavalyi sárvári és az idei gyulai meghívással a versenyszervezők elismerik az éves munkánkat és eredményeinket – összegzett Bencsik Péter, a Hévíz SK íjászainak edzője, mindkét fiú mestere. – Ha ugyanis bent vagyunk az ország nyolc legjobb olimpiai íjásza között, az már egy nagy eredmény részünkről. Szeretnénk a következő évben is kivívni a részvétel jogát ezen a nagyszabású rendezvényen, hiszen ez egyben azt is jelentené, hogy továbbra is jól végezzük a munkánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában