lovas hétvége

2018.07.08. 19:43

Nem estek verembe, izgalmas military volt Nagykanizsán

A hét végén rendezték a XXI. Nagykanizsai Military, egyben a korosztályos championatus lovastusa versenyét a Csónakázó-tónál, ami a hazai mezőny színe-java mellett nemzetközi jellegével is dominált a három nap során.

k

Pénteken a díjlovaglással nyitottak a versenyzők, akik nyolcvannál is több nevezést adtak le, és a házigazda magyarok mellett cseh, osztrák és szlovák lovasok is befutottak. A verseny nem titkolt céljaként tartották számon, hogy a hazai mezőnyt erősítse, és már a díjlovaglás alkalmával is nagy csatározások alakultak ki. Szombaton a tereplovaglás volt soron, és a lovasok lovaikkal kimondottan látványos pályát mentek. Mi több, két „exkluzív” akadály is próbára tette az indulókat. Szükséges is volt kapaszkodni, ha nem akartak verembe kerülni…

 

– Még amikor ezt az egész lovastusát elkezdtük az 1990- es években a Csónakázó-tónál, volt egy mélyített akadály, egyfajta verem jellegű, ami kellő nehézséggel is bírt – kezdte Dobri Lajosné a Kanizsa Lovasklub részéről, aki aztán férjurát sem hagyhatta ki a történetből. – Lajos találta ki még azt a nehezítőt, ami fölött korábban egy gerenda volt keresztben. Aztán kivették a terepprogramból, most viszont visszatehettük, amit el is neveztünk Dobri-veremnek. Jól vették a lovasok, nem estek foglyául…

Az „A” nyitott kategória győztese, Köves Gréta az akadály felett Fotó: Szakony Attila / ZH

Kiépítettek még egy ennél szelídebb akadályt is. Ez a város vasutas múltját hivatott tanúsítani, hiszen a vonatformán még a „Megy a gőzös Kanizsára” szlogen is ott található. Ahogy a vasút, úgy persze a lovastusa sem egyszerű üzem: az egyik hölgyversenyző a kórházban kötött ki a cél előtti bukása következtében. Vasárnap a látványos díjugratás várta a már délelőtt is szépszámú érdeklődősereget, és a különböző kategóriákban ez a versenyszám alakította ki a végeredményt.

21. Nagykanizsai Military, eredmények. „A0” amatőr: 1. Károly Ágnes (Délibáb Felhő nevű lován), 2. ifj. Varga István (Csakazértis n.l.), 3. Csöregi Ádám (Hiton Hanibál n.l.). Előkezdő ló: 1. Varga István (Gindrán XXIX-21-Kelevész n.l.), 2. Egyed László (Amati Fétis n.l.), 3. Martin Maivald (cseh, Przedswit XXIX-6 Tajfun n.l.). „A” ifjúsági: 1. Merényi Réka Panna (Hermione n.l.), 2. Rády Anna (Gréta n.l.). „A” kezdő ló: 1. Tóth Noémi (Cherish the Moment n.l.), 2. Szabó Orsolya (Wooxy n.l.), 3. Ódor Gábor (Red Bull n.l.). „A” nyitott: 1. Köves Gréta (Jóság n.l.), 2. Gelencsér Zsanett (Willy Fog n.l.), 3. Jakli Norina (Gratis n.l.). CCI Intro: 1. László Gabriella (Formas Formalin n.l.), 2. Sári Ádám (Kanizsa LK; Déva Dühös n.l.), 3. Tóth Noémi (Grodum n.l.). CIC*: 1. Daniel Dunst (osztrák, Jolly Summer n.l.), 2. Daniel Dunst (Loriot F n.l.), 3. Egyed László (Cenzor Szitytya W n.l.). CCI*: 1. Roman Zverina (cseh, Scooby Doo n.l.), 2. Lucie Husková (cseh, Ciko n.l.), 3. Juhász Orsolya (Romantic Boy n.l.). Ifjúságiak: 1. Grósz Kata (Good Luck n.l.), 2. Rády Anna (Kim ball Weering n.l.), 3. Halasi Alexandra (Royal n.l.). Serdülő championatus: 1. Sándor Petra (Angyalszem n.l.), 2. Mezei Lívia (Ráhel n.l.), 3. Bene dek Panna (Alexia van den Hout n.l.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában