Kosárlabda

2018.05.11. 20:17

ZTE KK: egyértelműen a hatodik hely a cél

Az utolsó forduló következik az NB I A-csoportos férfi kosárlabda-bajnokság középszakaszában. A középház küzdelmeiben a Zalakerámia-ZTE KK csapata szombaton (18.00) a Paks vendége.

Kerkai Attila

A csapatkapitány hasznos játékára Pakson is szükség lesz

Fotó: Katona Tibor/ Zalai Hírlap

Szerdai sikerével a ZTE KK már bebiztosította a legjobb nyolc közé kerülését, ám azon belül számára sem mindegy, hogy a hatodik vagy a hetedik helyen végez. Mindezt Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője is megerősítette pénteki beszélgetésünkkor, elárulva, hogy melyiket is szeretné.

- Egyszerű a helyzet, győzni kell a hatodik helyezés megszerzéséért, márpedig mi meg akarjuk szerezni! – mondta határozottan. – Az pedig, hogy nem lesz egyszerű feladat nyerni Pakson, azt az ellenük játszott leutóbbi mérkőzésünk is bizonyítja. Amennyiben hagyjuk őket játszani, akkor bármikor képesek kilencven pont körül dobni, és nem biztos – pláne, idegenben -, hogy nekünk ismét összejön a százhat pont (a ZTE KK azt a találkozót 106-95-re nyerte – a szerk.).

A csapatkapitány hasznos játékára Pakson is szükség lesz
Fotós: Katona Tibor/ Zalai Hírlap

Azt pedig hadd mondjam el: az egész ZTE-családot megrázta, így minket is Vertetics István halálának a híre, aki nemcsak a klub, de a magyar kosárlabdázás egyik ikonikus alakja volt.

Az már tudott: ha a ZTE hatodik lesz, akkor a Falco KC, amennyiben hetedik, akkor az Alba Fehérvár lesz az ellenfele a rájátszásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában