Az előző meccsek eredményei

2018.05.11. 19:56

Valamennyi NB II-es zalai kézilabdacsapat zárja a szezont

A kézilabda NB II-ben a mezőny nemcsak a hajrához, de az utolsó fordulóig jutott. A férfiaknál a Nagykanizsai Izzó SE már biztos csoportmásodikként várhatja a hét végi zárófordulót idegenben. A nőknél az Egerszegi KK és a Hévíz is hazai pályán játszik.

Kühne László, Iglódi Endre, Kerkai Attila, Góth Imre

Fotó: Katona Tibor/ Zalai Hírlap

Délnyugati-csoport, nők:

Tamási-Hévíz

17-27 (10-12)

Tamási, 100 néző. Jv.: Kiss, Papp.

Hévíz: Bán-Farkas – Czigány, Gácser 6, Berecz, Burghardt L. 4, Kovarszki 1. Cseberko 2. Csere: Molnár (kapus), Buzás 4, Fehér, Holczbauer 4, Halász, Borsi B. 2, Horváth K. 3, Balogh B. 1. Edző: Baranyai Norbert.

A találkozó elején felváltva estek a gólok, így a 15. percben 6-6 volt az állás. Azután az esélyes Hévíz egy 4-0-s, majd a játékrész elején egy 6-0-s sorozatot produkált és ezzel el is döntötte a bajnoki pontok sorsát. A szünet után megszilárdult a vendégek védekezése, ami döntőnek bizonyult. Jók: Molnár, Buzás.

Északnyugati-csoport, nők:

Egerszegi KK-Celldömölki VSE 32-28 (14-16)

Zalaegerszeg, 250 néző. Jv.: Antal Á., Antalné.

Egerszegi KK: Mikolics – Balogh B. 17, Gotthárd, Balogh V. 2, Hári 4, Marton 1, Major A. 1. Csere: Tállai (kapus), Novográdecz 1, Mátyás 3, Jáger 2, Pem 1, Bogár. Játékos-edző: Balogh Beatrix.

Hatalmas iramban kezdtek a csapatok, megalkuvás nélküli küzdelmet és időnként jó játékot láthatott a szép számú szurkolótábor. A második játékrészben eddigi legjobbját nyújtotta az EKK. Balogh Beatrix az átlövő szerepkörében szenzációs teljesítményt nyújtott, a hazaiak kapujában Tállai Emese bravúrok sorát mutatta be. Jók: a Balogh B. (a mezőny legjobbja) és a teljes hazai csapat.

Fotós: Katona Tibor/ Zalai Hírlap

Délnyugati-csoport, férfiak:

Nagykanizsai Izzó SE-Bajai KSE 34-21 (16-7)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Tóbiás, Végh A.

Izzó SE: Nagyvizeli – Bándi 2, Kiss, G. 6, Jónás, Hári 5/2, Vadász 4, Tóth S. 1. Csere: Török (kapus), Lebár 5, Babati 3, Tompek, Jónás 6, Gilitsch 2. Edző: Madarász Péter.

Tulajdonképpen igazi örömkézilabdát mutathatott be szezonbeli utolsó hazai találkozóján az Izzó SE a Baja ellen, melynek azért tétje is volt. Egy megszerzett pont volt szükséges a biztos kanizsai ezüstéremhez a bajnokságban. Ez mintha felszabadította volna a hazaiakat és mindenfajta görcs nélkül kézilabdázhattak. A bajnokságban a dél-zalaiakra még egy fellépés vár, szombaton a Hőgyész otthonában búcsúzhatnak az idénytől. Jók: az egész kanizsai csapat.

Keszthely Georgikon DSE- Hőgyészi SC 25-31 (12-17)

Keszthely, 100 néző. Jv.: Csányi, Drinóczi.

Keszthely GDSE: Szemerédi – Baranyai 6, Kovarszki 6, Harnóczi, Kretz 1, Bálványkövi 9, Szente 3, csere: Tölli, Illés. Játékos-edző: Illés Csaba.

A bajnokság utolsó hazai mérkőzése jól indult a házigazdáknak és kétgólos vezetéssel kezdtek (8.p.: 7-5). A Keszthelyből három ember is kétperces kiállítást kapott és ezt a lélektani előnyt kihasználva a Hőgyész nyolc támadást is sikerrel fejezett be. Fordulást követően még felzárkózott a Keszthely (38. p.: 18-21), majd Harnóczi kiállítása után már csak a tisztes eredmény elérése lehetett a célja a Balaton-parti együttesnek. Jók: a teljes hazai csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában