Íjászat

2018.05.10. 19:08

Biztatóan kezdtek a hévízi íjászok

Szlovéniában, Brisljinben rendezték meg a Közép-Európa Kupa első fordulóját, melyen részt vett a két hévízi válogatott íjász, Szüts Mátyás és Bencsik Márk. A magyar utánpótlás-válogatott hivatalos kísérőedzője a hévízi Bencsik Péter volt.

Kerkai Attila

Fotó: HSK

Bencsik Márk a kadett kategóriában a 10. helyen a középmezőnyben rangsorolt, Szüts Mátyás, az ifjúságiak között harmadik helyen. Mivel mindketten bent voltak a legjobb tizenhatban, így indulhattak a kieséses szakaszban.

Bencsik a horvát Matkóval küzdött meg a legjobb nyolc közé jutásért, végül szétlövés jött egy vesszővel, amiben Bencsik Márk 9-es találattal győzelmet aratott. A következő ellenfele az első helyen rangsorolt szlovén Matic volt, itt Márk 4-0-ról tudott feljönni 4-4-re. A mindent eldöntő szettben bírói ítélet alapján 1 ponttal maradt alul a hévízi fiú, így a döntő szettet elvesztette.

Szüts Mátyás az ifik között az osztrák Schönfeller Noah-al vívott szoros párharcot, amit végül 6-4-re nyert. A következő ellenfelét, a szlovák Francu Ondrejt 6-4 legyőzve indult az aranydöntőben. Ellenfele a szlovén Ravnikar volt, akitől szoros küzdelemben vereséget szenvedett.

Fotó: HSK

- Rendkívül jó verseny volt kezdésnek, s mindkét versenyző nagyon ott volt fejben és ez a kieséses szakaszon meglátszott – értékelt edzőjük, Bencsik Péter. – Amikor egy szettpárbajt valaki meg tud fordítani gyakorlatilag a vereség széléről, ott mentális problémák nincsenek. Jó volt látni a fiúk higgadságát, s ezt szeretnénk folytatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában