Széki Kupa

2018.03.30. 19:59

Zalai aranyak a rangos karateversenyen

A Szekszárdon rendezett XXIII. Széki Kupa országos WKF karateverseny nagy hagyományokkal bír, nem csoda, hogy 44 egyesület több mint ötszáz versenyzője indult. Köztük az egerszegi Toriki KHKE és a Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület is képviseltette magát.

Kerkai Attila

Takács Ferenc edző és tanítványa, Forintos Fruzsina, aki két korosztályban is a legjobbnak bizonyult Fotó: Toriki KHKE

A szekszárdi Városi Sportcsarnok játékterét benépesítették, ezúttal a karatékák, és a a rangos rendezvényen évről évre egyre nagyobb létszámban vesznek részt a hazai klubok versenyzői. Sérülések, betegségek miatt a Toriki KHKE minimális létszámmal vett részt ezen az eseményen. Forintos Fruzsina pályafutása eddigi legjobb formáját hozta, hiszen a kadett (-47 kg) és a junior kategóriában (-53 kg) is elsöprő győzelmeket aratott küzdelemben, így kétszer is a dobogó legfelső fokára állhatott. Takács Ferenc edző örült a szép győzelmeknek, és abban bízik, hogy hamarosan felépül az összes versenyzőjük, és ismét teljes csapattal léphetnek majd tatamira az elkövetkező erőpróbákon.

Takács Ferenc edző és tanítványa, Forintos Fruzsina, aki két korosztályban is a legjobbnak bizonyult Fotó: Toriki KHKE
Kovács Dominika Hanna a megszerzett érmeivel Fotó: ZSKE

A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület élversenyzője, Kovács Dominika Hanna szintén remekelt a hétvégén. Az egerszegiek tehetsége a 12-13 éves korcsoportban és a 14-15 éves kadettek között is első lett formagyakorlatban. Edzője, Molnár Tamás nagyon elégedett volt tanítványával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában