Aquaprofit-NTSK

2018.03.02. 18:29

Sakk: csúcsrangadó az újabb két pontért

Az Aquaprofit-NTSK NB I-es sakk csapatbajnoki címvédő, egyben jelenleg is listavezető együttese vasárnap ahhoz az ASE Paks csapatához látogat, mely második a tabellán.

Kühne László

Balogh Csaba, a kanizsaiak éltáblása sem hiányozhat a Paks ellen Fotó: Szakony

A kanizsaiak azért is készülnek nagyon a mérkőzésre, hiszen csapatpontok terén a paksiak mindössze kettővel lemaradva követik a dél-zalaiakat.

Balogh Csaba, a kanizsaiak éltáblása sem hiányozhat a Paks ellen Fotó: Szakony

- Ráadásul évtizedes hagyományú a rangadónk a tolnaiakkal, az egerszegiek mellett velük meccseltünk a legtöbbször komoly tétért – mondta el Papp Nándor, a nagykanizsaiak csapatvezetője. – Az utóbbi tíz esztendő során a paksiaktól kétszer kaptunk ki, s most egy vereség számunkra még inkább fájó lenne, mivel a csapatpontos rendszerben szorosan ott vannak mögöttük. Abban az esetben egyfajta körbeverés alakulhatna ki, s akkor hagyatkoznának a korábbi évek pontszámításaira. Hogy erre ne kerülhessen sor, illetve ne kelljen számolgatnunk, ezért is szeretnénk hozni a meccset és készülünk is rá nagyon. Azt mondom, ha a roppantmód beerősített DVTK ellen is sikerült idegenben nyernünk, mindez Pakson is összejöhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában