Fradi Suli Program

2018.03.05. 20:24

Igazi sztárjátékossal is találkozhattak az iskolások Búcsúszentlászlón

Nagy volt a készülődés hétfőn a település iskolájában, hiszen a Fradi Suli Program keretében a fővárosi klub két sportolója, a kézilabdás Kovacsics Anikó és a labdarúgó Amadou Moutari látogatott el a zalai településre.

Kerkai Attila

Fradi Suli Program

Fotó: Szekeres Péter/ Zalai Hírlap

A 2015 őszén indult kezdeményezés elsősorban arra született, hogy a programhoz kapcsolódó iskolák tanulói megismerkedhessenek a fővárosi klub gazdag múltjával és a jelennel, azonban az esélyegyenlőségről és a fair play fontosságáról is szó esik ezeken a találkozókon.

A Fradi Suli Programot a MOB is elismerte: 2017-ben Fair Play-díjjal tüntette ki az FTC-t.

Amikor megérkeztünk az iskola melletti faluházba, már elkezdődött a program, a két főszereplő, Kovacsics Anikó és a nigériai származású Amadou Moutari még a folyosón várakozott, akiket aztán a program vezetője, Mogyorósi Péter nagy ováció közepette szólított a terembe.

Fotós: Szekeres Péter/ Zalai Hírlap

A búcsúszentlászlói iskolások megtudták tőlük, hogy például Kovacsics Anikó is egy viszonylag kis településről, Berzencéről indult, amikor pedig a tanulás fontosságáról esett szó, Amadou Moutari elárulta: hazájában 10 és 20 közötti érdemjegyeket osztanak a diákoknak. A tízes a jó átlagot takarja, a 15-ös pedig egészen jó tanulmányi eredménynek számít.

Interaktív program

Miközben az interaktív műsorban a diákok (lehettek vagy százan) aktívan részt vettek, a találkozót összehozó Utasi Ágotával beszélgettünk. Az iskola testnevelője elmondta: a gyerekek nagyon készültek erre a napra, még süteményt is sütöttek.

- A Fradinál azonnal igent mondtak, amikor jelentkeztünk a programra, és annak is nagyon örülök, hogy ismert sportolókkal érkezett a stáb. Azt gondolom, hogy a gyerekek is nagyon élvezik ezt a napot – mondta Utasi Ágota, aki maga is kiváló, NB I-es kézilabdázó volt.

Autogramosztás

A találkozó végén következett az elmaradhatatlan autogramosztás, és a már szintén nem elhagyható közös szelfi is. Az FTC Rail Cargo Hungária és a magyar válogatott kézilabdázója, Kovacsics Anikó elmondta: amikor ő volt iskolás, hasonló programokat még nem szerveztek, de számára is óriási élmény volt gyerekként találkozni Görbicz Anitával. Akivel később csapattársak lettek klub és válogatott szinten – és nyertek két Bajnokok Ligáját is.

Fotós: Szekeres Péter/ Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában