Női futbal

2018.03.13. 18:54

A hazai kiállítás után „büntetett” a Füred

Nem sikerült jól a ZTE FC NB II-es női futballcsapatának a tavaszi nyitánya: hazai pályán kaptak ki az egerszegiek. A Nyugati-csoport másik zalai szereplője, a kanizsai Ziccer NLSE szabadnapos volt.

Bedő István

Széplaki Rebeka szabadít fel a Balatonfüred ellen

Fotó: Pezzetta Umberto/ Zalai Hírlap

ZTE FC-Balatonfüred 3-5 (2-1)

Zalaegerszeg, 50 néző.

ZTE FC: Fülöp – Nagy, Szegedi (Jelencsics), Császár, Kerkai, Gáspár, Csimcsa (Tolnay), Németh, Bánfi (Tauker), Széplaki, Major. Edző: Pergel Andrea.

Gólszerzők: Gáspár, Németh, Király, illetve Vojnity (2), Ferenczi, Oppermann, Gyarmati.

Kiállítva: Császár.

Az első húsz percben ismerkedett egymással a két csapat, majd a vendégek megszerezték a vezetést. A ZTE két szép támadás végén fordított, ám a fordulás után gyorsan tíz főre olvadt a hazai csapat létszáma Császár kiállítása miatt. A vendégek éltek a létszámfölénnyel, előbb tíz perc alatt szereztek két gólt, majd két perc alatt is kétszer betaláltak, ezzel eldöntötték a találkozót. A ZTE az utolsó percben még szépített, de többre nem futotta erejéből.

Széplaki Rebeka szabadít fel a Balatonfüred ellen
Fotós: Pezzetta Umberto/ Zalai Hírlap

Idény eleji formában játszott mindkét, azonos képességű együttes. A kiállítás után a vendégek könyörtelenül érvényesítették létszámfölényüket, és biztosan nyertek.

Pergel Andrea: „Két hasonló tudású csapat találkozóján a kiállítás döntően befolyásolta a találkozó alakulását. Az esetet követően összeroppant a csapatom.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában