Női kosárlabda

2018.03.03. 18:49

Fölényes ZTE NKK győzelem a BEAC ellen

A női kosárlabda NB I A-csoportjában szombaton a ZTE NKK a BEAC-Újbuda együttesét fogadta.

Kerkai Attila

Fotó: Katona Tibor

A 19. forduló keretében megrendezett találkozón az egerszegi csapat magabiztos, fölényes sikert ért el.

ZTE NKK – BEAC-Újbuda 87-51  (23-10, 26-10, 25-13, 13-18 )

Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Fodor, Rácz, Esztergályos.

ZTE NKK: Koizar 13/3, Kovács G., Jeffery 19/3, Hegedüs-Őri 11/3, Parker 16. Csere: Gáspár-Szalay 2, Pavel 19, Gorjanácz 3, Vincze V., Liska 4. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

BEAC: Szabó II. D., Suppán 13, Pusztai P. 6, György T. 4, Kovács V. Csere: Angyal 4, Süle 2, Pusztai S. 4, Barnai 19, Király L., Zana, Gocsmann  Vezetőedző: Balogh Judit.

Kipontozódott: Angyal (25.).

A tabellán elfoglalt helyezések  és az erőviszonyok alapján  a találkozó egyértelmű esélyesének a ZTE NKK számított. Az egerszegiek nem is szerettek volna hibázni, hiszen még versenyben vannak a negyedik pozíció megszerzéséért is, ami a későbbi rájátszásban  számukra pályaelőnyt jelent, ami ugyebár nem elhanyagolható szempont.

Hazai fölény

Nem telt el fél perc a találkozóból és már 4-0-ra vezetett a házigazda, ami egyrészt jelezte, hogy a ZTE NKK nem akar semmit sem bízni a  véletlenre, másrészt a nagyon fiatal átlagéletkorú  vendégcsapat jelenleg nincs egy szinten az egerszegiekkel. Ami nem jelentette azt, hogy ne hajtott, ne harcolt volna a  fővárosi együttes, de a találkozó elején nem nagyon tudta megnehezíteni a házigazda dolgát. Parkerrel és Pavellel nagy fölényben volt a palánk alatt a házigazda és a 8. percben már 19-4-re vezetett.

Később a vendégeknél György Tímea két kosara kozmetikázott az eredményen, de így biztosan vezetett a zalai együttes. Gáspár Dávid, a ZTE NKK vezetőedzője igyekezett bő rotációval meccselni, így például Parker is sokat pihentetett  a kispadon. A 13. percben már 20 pont volt a két csapat között a különbség (32-12), a vendégek néha villantak (Barnai két szép kosarára gondolunk), de igazából semmivel nem tudtak zavart kelteni a hazai sorokban.

Az egerszegieknél már az első félidőben szóhoz jutott valamennyi benevezett játékos, ám ugyanígy a másik oldalon Balogh Judit is bőven nyúlt a cserékhez.

Második félidő

Talán nem volt merészség kijelenteni a második félidő elején, hogy ez a találkozó már eldőlt, legfeljebb a különbség lehetett  kérdéses. Viszont az is látszott, hogy mindkét csapat ritmusban akar maradni. A védekezésen nem engedett a ZTE sem, a BEAC pedig volt, hogy letámadt, így kevesebb pont esett (53-20). A fővárosiak hozzáállása a találkozóhoz mindenképpen szimpatikus volt, hiszen keményen harcoltak  tetemes hátrányuk ellenére is (65-26), de a nagyobb  tudás mindenképpen egerszegi oldalán állt. Az utolsó negyedre  41 pont volt a hazai előny (74-33), ami az aznapi különbséget is jelezte a két mérkőző fél között.

A ZTE NKK nagyon magabiztosan győzött, de igazából ez volt a realitás és a papírforma is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában