Atlétika

2018.02.27. 18:57

Dienes Mátyás: a bajnoki cím mellé még egy bronz

A Magyar Atlétikai Szövetség a fővárosban rendezte meg az idei ifjúsági és junior fedettpályás atlétikai országos bajnokságot. Dienes Mátyás (Zalaszám-ZAC) bajnoki aranyat is ünnepelhetett és a KVDSE váltója is felállhatott a dobogóra.

Kerkai Attila

A bajnok Dienes Mátyás edzőjével, Kámán Ferenccel a győztes futás után Fotó: Lengyák György

A 16-19 évesek nagy seregszemléjén a legnagyobb zalai sikert Dienes Mátyás, a Zalaszám-ZAC sprintere érte el. Az egerszegi fiatalember jóvoltából két bajnoki érem is Zalaegerszegre került.

A Zalaszám-ZAC válogatott atlétája – aki a szombati napon ünnepelte névnapját – megfogadta, hogy valamilyen érem megszerzésével fogja megünnepelni ezt a napot. Az ifjúsági korosztályban versenyző 17 éves egerszegi fiatalember már a 60 m-es síkfutás előfutamában is biztatóan futott (7,04 mp), majd következett a döntő. A fináléban Dienes Mátyás remekül kapott lábra a rajt után, és 7,01 mp-es időeredménnyel rajt-cél győzelmet aratott. Edzőjével, Kámán Ferenccel boldogan ünnepelték az országos bajnoki aranyérem átadását és átvételét, hiszen a győztesnek az országos bajnokságokon mindig az edzője adja át az érmet. Dienes Mátyás a remekül sikerült első napot követően az ob másnapján a 200 m-es síkfutásban is rajthoz állt. A gyorsléptű fiatalember 22,99 mp-es teljesítménnyel még egy érmet nyert, méghozzá bronzot.

A bajnok Dienes Mátyás edzőjével, Kámán Ferenccel a győztes futás után Fotó: Lengyák György

A Zalaszám-ZAC küldöttségéből az alábbi atléták értek el még döntős helyezéseket.

Ifjúságiak. Leányok. 60 m: 8. Nagy Pálma 7,99 mp. 200 m: 6. Nagy Pálma 26,03 mp. Juniorok. Fiúk. 60 m gát: 8. Németh Benedek 8,99 mp. 60 m: 6. Baki Barnabás 7,24 mp. 200 m: 7. Baki Barnabás 23,07 mp.

A BOK-csarnokban rendezett országos bajnokságon a Keszthelyi VDSE csapata is részt vett, és a Balaton-partiak sem tértek haza érem nélkül. A KVDSE 4x200 m-es fiú váltója ugyanis Kláminger Bálint, Árvai Kevin, Dormán Boldizsár, Csahóczy Csanád összeállításban 1:36.83 mp-es időeredménnyel ezüstérmet szerzett. Csikós József edző tanítványai közül többen is még éremszerzés közelében jártak.

A KVDSE ezüstérmes 4x200 m-es váltója, balról: Árvai Kevin, Kláminger Bálint, Csikós József edző, Csahóczy Csanád és Dormán Boldizsár Fotó: KVDSE

A Keszthelyi VDSE atlétáinak további jobb helyezései. Ifjúságiak. Fiúk. 60 m: 7. Kláminger Bálint 7,41 mp. Hármasugrás: 4. Dormán Boldizsár 12.93 m, 6. Árvai Kevin 12.36 m. 400 m: 4. Csahóczy Csanád 52.69 mp. Leányok. Távolugrás: 5. Szabó Laura 550 cm. Hármasugrás: 5. Szabó Laura 11.72 m.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában