Diákolimpia

2018.02.22. 19:41

Akadémiák csapatait is megelőzték a kölcseysek

A Pécsett megrendezett V-VI. korcsoportos fiú futsal diákolimpia országos döntőjében remek sikert ért el az egerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium csapata, amely ezüstérmet szerzett

Kerkai Attila

A futsal diákolimpián ezüstérmes egerszegi Kölcsey-gimnázium csapata Fotó: a szerző

A 19 megyei bajnok plusz Budapest győztese jutott be a legjobb 20 csapat közé, a mezőnyt pedig négy darab ötcsapatos csoportba sorolták. Az egerszegi együttes a csoportmérkőzéseket egy vereséggel zárta. Az utolsó meccsüket bukták el, amikor már biztos volt, hogy a csoport élén végeznek, így talán érthető, hogy a fiúk koncentrációja kissé lanyhult.

A legjobb nyolc között aztán annál izgalmasabb csaták következtek. A Kölcsey csapata a nyíregyházi Széchenyi SZKI ellen kezdett és 2-2-es végeredmény után büntetők döntöttek a továbbjutásról. A három lövésből a nyíregyháziak egyet sem lőttek be, az egerszegiek egyet értékesítettek, így a legjobb négy közé jutottak. Az elődöntőben a Diósgyőri Gimnázium volt a Kölcsey ellenfele, az egerszegiek pedig 2-0-ra nyertek, vagyis az már eldőlt, hogy biztosan érmesek lesznek. A fináléban a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium volt az ellenfél, amely gyakorlatilag az Illés Akadémia labdarúgóira épült. A vasiak 3-0-ra győztek, így a Kölcsey együttese ezüstérmet szerzett, ami nagy sikert jelent.

A futsal diákolimpián ezüstérmes egerszegi Kölcsey-gimnázium csapata Fotó: a szerző

A csapatot felkészítő Buza Ferenc testnevelő sem rejtette véka alá ebbéli véleményét, hiszen rendkívül elégedett volt tanítványaival:

- Nagy siker ez, méghozzá azért, mert voltak a csapatunkban a ZTE-ben futballozó játékosok közül öten is, ám négyen megyei csapatban játszanak, egy fiú pedig nincs is leigazolva – mondta el Buza Ferenc. – Ellenfeleink között több olyan is akadt, amely gyakorlatilag egy-egy futballakadémia csapatára épült. Éppen ezért nagyon büszke vagyok a srácokra és a teljesítményükre.

A Kölcsey-gimnázium ezüstérmes együttesének tagjai voltak: Aczél Ákos, Bencsik Gergő, Buti Tibor, Czene Mátyás, Fehér Barnabás, Jóna Bálint, Lapat Bence, Réfi Erik, Török Márk, Varga Armand. Testnevelő: Buza Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában