Sajtótájékoztató

2018.01.15. 20:07

Van az állandóság és egy új szerepkör is a ZAC-nál

Szerződéskötéssel egybekötött sajtótájékoztatót tartott a Zalaszám-ZAC, melyen egy másik bejelentés is elhangzott. Az egerszegi atlétikai klubnál Bella Attila lesz a szakosztályvezető.

Kerkai Attila

Balról Szakály István ügyvezető, mellette dr. Szász Péter, amint kezet fog a szerződés megkötése után a ZAC elnökével, Kámán Vilmossal Fotó: Katona Tibor

A hétfői eseményen előbb megtörtént a Zalaszám Informatikai Kft. és a Zalaegerszegi Atlétikai Club között a névhasználói szerződés újabb egy évvel történő meghosszabbítása. Kámán Vilmos, a ZAC elnöke úgy fogalmazott: minden évben izgatottak, hogy sikerül-e a szponzorral hosszabbítani. A mostani immár a 15. alkalom volt, s ki lehet jelenteni, hogy a Zalaszám támogatása az atléták életében egyben a stabilitást jelenti. Kámán Vilmos a 2018-as terveikről elmondta, hogy igyekeznek bepótolni mindazt, ami tavaly elmaradt, hiszen a Városi Sportcentrumban zajlott a pálya felújítása. Az idei esztendőben tíz hazai rendezésű viadalt terveznek, benne az országos vidékbajnokságot, továbbá az atlétikai csapatbajnokság nyugat-magyarországi döntőjét.

Balról Szakály István ügyvezető, mellette dr. Szász Péter, amint kezet fog a szerződés megkötése után a ZAC elnökével, Kámán Vilmossal Fotó: Katona Tibor

A támogató részéről dr. Szász Péter, a Zalaszám Informatikai Kft. ügyvezető-igazgatója azt emelte ki, hogy nem a múltban és a jelenben, sokkal inkább a jövőben gondolkodnak, hogy a folytonosság is meglegyen. Kissé viccesen megjegyezte, ha már az első 15 évet letudták, elkezdték a másodikat is...

A város részéről dr. Vadvári Tibor alpolgármester jelezte, hogy az atlétikai klub eredményei, valamint a benne zajló nevelőmunka mindenkit büszkévé tehet. Vigh László országgyűlési képviselő fontosnak tartotta megjegyezni, amit maga is tapasztalt: a ZAC-nál egymás sikereinek is nagyon tudnak örülni, s ez is érték.

 

A sajtótájékoztató második felében már a szakma került előtérbe. Szakály István, a Zalaszám-ZAC ügyvezetője kiemelte, mennyire fontos a támogatás, majd két bejelentéssel élt. Az egyiknek szomorú aktualitása van, hiszen a közelmúltban két olyan sportember is távozott az élők sorából, akik az egerszegi atlétikai élet fontos szereplői voltak. Tóth János korábban a ZAC ugró szakágának vezetője volt, Kovács Tamás pedig sportolóként, később versenybíróként tevékenykedett. Szakály István bejelentette: az idén valamennyi hazai versenyükön a távolugró és egy futószámot az ő emlékükre rendezik meg. A másik bejelentése egy új szerepkörről szólt. A Zalaszám-ZAC-nál Bella Attilát nevezték szakosztályvezetőnek. Bella Attila feladata a szakmai vezetés lesz, de a költségvetés – eddig is a gazdasági ügyeket vitte – egyensúlyban tartása is. Bella Attila elmondta, az alapítástól tagja a ZAC-nak, előbb versenyzőként, majd edzőként és vezetőként. Ahogy fogalmazott, ez idő alatt mindvégig azonosulni tudott az alapítók elveivel, s a jövőben is így lesz.

A sajtótájékoztató végén Kámán Ferenc vezetőedző a fedett pályás szezonnal kapcsolatos elvárásairól beszélt, ahogy a meghívott versenyzők (Veiland Violetta, Dienes Mátyás, Ott Benjamin) is megfogalmazták az önmagukkal szembeni idei elvárásaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában