Díjat kaptak

2018.01.14. 14:00

Idén is átadtak elismeréseket a megyeszékhelyi tekés évzárón

A Zalaegerszeg Városi és Körzeti Tekézők Egyesületeinek Szövetsége a közelmúltban megtartotta hagyományos évzáró összejövetelét. A zenés, táncos program felvezetéseként átadták a szokott elismeréseket is.

Varga Andor

Balról: Takács László, a ZTK-FMVas elnöke, Nemes Attila, a csapat kapitánya, a Zalaegerszeg teke sportjáért díjat kapott Fehér Zoltán és Mátyás Szilvia, valamint a szabadidősportban kiemelkedő Gál József Fotó: Monostori Anita

A rendezvényt Büki László elnök nyitotta meg, aki dióhéjban összefoglalta 2017 eseményeit. Legelőbb az „élsportról” ejtett szót, és az érintett két csapatra ez a meghatározás jelenleg a szó szoros értelmében igaz: a ZTK-FMVas férfi gárdája négy év után visszaszerezte az első helyet a hazai Szuper Ligában, megnyerte a Világkupát, s azóta a legjobb 8 közé jutott a Bajnokok Ligájában; míg a ZTE-ZÁÉV női együttese a hazai bajnoki ezüstérem után bronzot az Európa Kupáról.

Közben a szabadidős bajnokságokban nem csökken az érdeklődés: három különböző pontvadászatban 52 csapat közel 300 tagja gurít hétről hétre. Az országos egyéni szenior bajnokságon hat zalai versenyző ért el szép sikereket, és közben nagy hangsúlyt kap az utánpótlásnevelés is: az andráshidai Öveges általános iskolával együttműködésben a városrész Roxy-csarnokában száz 6-7. osztályos gyerek vett részt teke-oktatáson.

Balról: Takács László, a ZTK-FMVas elnöke, Nemes Attila, a csapat kapitánya, a Zalaegerszeg teke sportjáért díjat kapott Fehér Zoltán és Mátyás Szilvia, valamint a szabadidősportban kiemelkedő Gál József Fotó: Monostori Anita
A szövetség alelnöke, Nagy Ferenc (hátul balról) és az elnök Büki László társaságában néhány ifjú díjazott. A kép közepén a reménység-díjas Oswald Dániel (Gellénháza), illetve Pócsik Karina (ZTE-ZÁÉV) látható Fotó: Monostori Anita

Utóbbiak közül többen érintetek voltak a díjkiosztón is. Heten vehették át a teke sportág 2017. évi felfedezettje elismerést. A névsor: Boronyák Anita, Borbély Barbara, Hajgató László, Horváth Viola, Szalai Marcell, Tóth Dorina, Varga Márk. Az év amatőr felfedezettjei Bános Szabolcs, Boncz Máté, Lábodi Liza, Nagy Gellén Anna és Németh Dániel lettek.

A Teke Reménység-díjat ez évben Pócsik Karina (ZTE-ZÁÉV), valamint Oswald Dániel (Olajmunkás SE Gellénháza) vehette át. A Kiemelkedő szabadidős sporttevékenységért-díjat Gál József (Kertvárosi LSC) kapta. Önzetlen társadalmi és sportmunka elismeréseként Baján Jánosnak (ZTE-ZÁÉV, edző), Csiszár Györgynek (Press Mass-Ságod, szakosztályvezető), Farkas Ottónak (Vorhotai LSC, elnök), Makovecz Károlynak (Nagykapornak SE, szakosztályvezető), és Sebes Tibornak (Bocfölde SE, szakosztályvezető) ítélt oda díjat a szövetség elnöksége.

A Zalaegerszeg város és körzet teke sportjáért díjból pedig három talált gazdára: csapatban a ZTK-FMVas, egyéniben pedig Mátyás Szilvia (ZTE-ZÁÉV), illetve Fehér Zoltán (ZTK) kapott ilyet.

Zárszóként Büki László reményét fejezte ki, hogy a megyeszékhelyi teke – támaszkodva széles tömegbázisára – továbbra is sikeres lesz helyi, országos, de nemzetközi szinten is. Illetve elmondta: 2018. különösen fontos év a szövetség életében, novemberben ugyanis tisztújítás vár a szervezetre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában