Szakmai konferencia

2017.12.13. 21:22

Vezetők, edzők, testnevelők

Nagy sikerrel és már nem először rendezte meg a Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülése sportkonferenciáját, a megyeszékhelyi Liszt-iskolában.

Kerkai Attila

A rendezvényt nyitó kölyök atlétikai bemutató megalapozta a hangulatot Fotó: Szekeres Péter

A Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) támogatásával megvalósuló összejövetelre a ZMSE a hozzá tartozó 23 megyei sportszövetség vezetőit, edzőit, továbbá testnevelőket hívott meg. A megjelenteket a ZMSE sportigazgatója, Kámán Ferenc köszöntötte, majd nyitányként kölyök atlétikai bemutató következett.

A rendezvényt nyitó kölyök atlétikai bemutató megalapozta a hangulatot Fotó: Szekeres Péter

Sportszakmai kérdésekről is szó esett, például a Magyar Diáksort Szövetség programjainak eddigi eredményeiről és zalai vonatkozásairól is tájékoztatást kaptak a résztvevők. A közeljövő terveit és lehetőségeit is áttekintették, de szó esett a parasportolók helyzetéről is.

Kámán Ferenc a sportszakember-képzés zalai helyzetéről tartott előadást, s nagy sikere volt annak a bemutatónak is, ami az újraélesztési ismereteket bővíthette. Mint lapunkban is olvashatták, a Zala Megyei Kézilabda Szövetség pályázati úton több defibrillátort vásárolt, melyeket a megye hat városában helyeztek el, sportcsarnokokban. Azokra a sajnálatos esetekre gondolva, melyek szerencsére ritkák, de sajnos előfordulnak. Kertész Róbert diplomás ápoló szemléltette, miként kell használni vész esetén ezeket az eszközöket, a hallgatóság pedig nagy érdeklődéssel figyelt és kérdezett is a szakembertől.

Zárásként azt kérdeztük Kámán Ferenctől, hogy lesz-e folytatása ezeknek a sportkonferenciáknak.

- Hasznos lehet mindenki számára egy-egy ilyen találkozó, s igen, tervezzük, hogy a jövőben is összehívjuk az érintett sportszakembereket – hallottuk a ZMSE sportigazgatójától. – Tetszett a gyerekek bemutatója, majd az azt követő beszámolók is azt támasztották alá, hogy vannak aktuális kérdések, melyeket jó, ha együtt vitathatunk meg.

A ZMSE 1990-ben alakult és a társult szakszövetségeknek nyújt segítséget a mindennapi munkájuk során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában