Terematlétikai bajnokság

2017.12.19. 19:55

Diákolimpiai bajnok Zala megye

A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) a fővárosban rendezte meg a tanulásban akadályozott diákok terematlétikai bajnokságát.

Kerkai Attila

A győztes Zala megye csapata, a gyerekek felkészítőivel Fotó: A szerző

A rendezvényre 15 megyéből érkeztek csapatok, akiknek tagjai 30 méteres síkfutásban, kislabdahajításban, távolugrásban, medicinlabda dobásban, valamint 4x200 méteres váltófutásban versenyeztek.

Ebben a mezőnyben ért el nagyszerű sikert Zala megye csapata, amely megnyerte a vetélkedést! Zala együttese Nagykanizsáról a Szivárvány EGYMI, Lentiből a Móricz-iskola, Zalaegerszegről a Béke Ligeti iskola és a zalakomári iskola diákjaiból állt össze, akik egyénileg is nagyon jó eredményekkel jelentkeztek.

A győztes Zala megye csapata, a gyerekek felkészítőivel Fotó: A szerző

Simon Marcell (Szivárvány iskola, felkészítő Kisgyura János) például három aranyérmet is szerzett (30 m-es futás, távolugrás, medicinlabda dobás) és egy bronzérmet a váltófutásban. Orsós László (Zalakomár, felkészítő Sziva László) ezüstérmes volt kislabdahajításban, Szekeres Lilián (Móricz-iskola, felkészítő Kosár Piros) bronzérmes a váltófutásban.

Erdélyi Szimonetta (Béke Ligeti iskola, felkészítő Sziver Krisztina) nyakába aranyérmet akasztottak a medicinlabda dobás után, ezüstérmet nyert távolugrásban, bronzérmet váltófutásban. Czender Rómeó (Béke Ligeti iskola, felkészítő Sziver Krisztina) ezüstérmes lett 30 m-es futásban, a váltófutásban pedig csapatával ő is bronzérmet nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában