Roncsderbi

2017.11.17. 19:38

Véget ért a roncsderbi ob

Véget ért az idei roncsderbi országos bajnokság, melyben a bajnoki címet csapatban a Szombathely szerezte meg 208 ponttal. Mindössze két ponttal (206) maradt le az első helyezett mögött a Kustánszeg SE, amely így másodikként zárt, a Kerkabarabás pedig a harmadik lett 176 ponttal.

Kerkai Attila

A kép a júniusi, kustánszegi versenyen készült. Fotó: Katona

Az idei évben összesen hét bajnoki futamot szervezett a szövetség a mezőny tagjai számára. A viadalok közül hármat rendezett meg a kustánszegi egyesület, Kustánszegen, Gyenesdiáson, valamint Ádándon. Kerkabarabáson az idén nem sikerült versenyt tartani.

A bajnokság utolsó fordulójára a Győr-Moson-Sopron megyei Csapodra gyűltek össze a roncsderbisek. Erre a jól sikerült versenyre ötvenhárman neveztek, és voltak kategóriák, melyekben már tét nélkül zajlottak le a záró futamok. Ám akadt olyan is, ahol még éles csaták folytak a kiadó helyezésekért.

Az évad utolsó futamán a Kustánszeg SE versenyzői nagyszerűen szerepeltek, hiszen öt első helyet szereztek a zalai egyesület számára – igaz, ez is kevés volt a végső győzelemhez. Két pont hiányzott hozzá, így a bajnoki címet a Szombathely szerezte meg. A másik zalai csapat a Kerkabarabás is remekül szerepelt, ők három első helyezéssel zárták a napot. Kiemelkedő volt az épített kategória, itt három kerkabarabási versenyző állhatott a dobogóra a csapodi versenyen.

A zalaiak helyezései az utolsó futamon. Szuper: 1. Hetyei Patrik (Kustánszeg), 3. Bognár Gyula (Kerkabarabás). Épített: 1. Haubenwaltner Dominik, 2. Erwin Maller, 3. Thomas Labi (mindhárman Kerkabarabás). Széria kicsi: 2. Hetyei Patrik (Kustánszeg). Lada: 1. Bognár Gyula (Kerkabarabás), 2. Klitza Dávid (Kustánszeg). Női: 1. Szabó Brigitta (Kustánszeg), 3. Nagy Noémi (Kustánszeg). Ifi 1: 1. Breznyánszki Levente (Kerkabarabás), 2. Kiss Dzsenifer Virág (Kustánszeg). Ifi 2: 1. Klitza Dominik (Kustánszeg), 2. Bakos Bence (Kustánszeg).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában