Sakk

2017.11.23. 20:00

A DVTK lesz a legnagyobb kihívója a kanizsaiaknak

A hét végén rajtol a sakkozók NB I-es csapatbajnoksága és az Aquaprofit-NTSK együttese bajnoki címvédőként, immár tízszeres bajnokként vághat neki a szezonnak.

Kühne László

Balogh Csaba kitart a kanizsai csapat mellett

A 2017/18-as idény ugyanakkor nagyon úgy néz ki, hogy az utóbbi évek legkeményebb sorozata lehet a nagykanizsaiak számára. Akiknél jelentős változások történtek – például ha a játékoskeretre pillantunk. Nem túlzás úgy fogalmazni, hogy a dél-zalaiaknál kisebbfajta földindulás volt, ha a tőlük eligazolt mesterek sorát nézzük. Elég, ha csupán a tősgyökeres kanizsai, igaz, már jó ideje a fővárosban praktizáló dr. Flumbort Andrást említjük, hiszen a kitűnő és valamennyi nagykanizsai bajnoki címből fontos részt vállaló sakkozó az új idényt már a Dunaharaszti MTK-nál kezdi.

- Úgy gondolom, elérkezett hosszú idő után az a szakasz, amikor kijelenthetjük, nem mi vagyunk a bajnokság favoritjai – kezdte egy nagy sóhajjal Papp Nándor, az első számú kanizsai együttes csapatvezetője. – Nem kis változások történtek keretünkben, hiszen távozott Bérczes Dávid a DVTK-hoz, Havanecz Bianka pedig az Aquaréna Kőbánya SC-től kapott visszautasíthatatlan ajánlatot. Pintér József valószínűleg a HÜSI SC-nél ül majd le a táblákhoz, a legfájóbb eligazolónk azonban mégis Flumbort Andris.

Flumbi – ahogy hozzá közeli berkekben becézik – távozása, miként azt már feljebb ecseteltük, azért sem mindennapi, lévén kanizsai származású. Igaz persze az is, hogy egy hosszú fejezet az élet bármely területén egyszer csak véget érhet.

- Azt hiszem, fölösleges ecsetelnem, mennyire fájó számunkra az a döntése, hogy a harasztiaknál folytatja. Nem titok, hosszasan egyeztettünk vele, ő viszont úgy érezte, máshol több lehetőséget kaphat. Döntését persze el kellett végül fogadnunk, összességében pedig annyit mondhatok, hogy őt és a többi eligazoló sakkozót próbáltuk pótolni. Érkezett tehát klubunkhoz Maxim Rodshtein izraeli, valamint Andrej Volokitin ukrán nagymester. Ezzel együtt is tudjuk, hogy a bajnokság talán legesélyesebb együttese a DVTK lett, nagyon jól erősítettek, ugyanakkor természetesen mi sem véletlenül vagyunk címvédők.

Az elmondottakhoz aztán itt adódhat még egy kis adalék, mivel a bajnokság nem is kezdődhetne jobb meccsel.

- A fővárosi dupla forduló keretében csapatunk szombaton 15 órától rögtön a miskolciakkal kezd, soraiban vélhetően azzal a Bérczes Dáviddal, akivel szintén hosszasan beszélgettünk a folytatásról, ugyanakkor ő külföldről hazatérve a DVTK mellett döntött – mondta Papp Nándor. – Biztosan nagy meccs elébe nézünk, főképp, hogy rögtön az első körben bizonyíthat egymás ellen a két csapat. Vasárnap aztán újabb mérkőzés vár ránk, délelőtt tíztől a Duocor-Makói SVSE lesz az ellenfél, velük szemben joggal bízhatunk a biztos sikerben.

Balogh Csaba kitart a kanizsai csapat mellett

 

Erdős Viktor a csapat Eb-n is remekelt Fotó: SzA

A csapat erőssége, Balogh Csaba, mint a férfi szövetségi kapitány, továbbra is a kanizsaiak rendelkezésére áll. Ahogy a nemrég a csapat Eb-n szerepelt és 5. helyen végző együttes második táblásaként remeklő Erdős Viktor is.

Az Aquaprofit NTSK-nál pedig arra is büszkék, hogy az idei Zalai Prima-díj díjazottja lett csapatuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában