ZTE FC

2017.10.06. 19:50

Tapasztalt ellenfelet fogad vasárnap 17 órától a ZTE FC az NB II-ben

A labdarúgó NB II 12. fordulója következik, benne a ZTE FC- Nyíregyházi Spartacus találkozó, ami rangadónak is nevezhető, ám leginkább a két klub közös múltja miatt. A vasárnap 17 órakor kezdődő egerszegi összecsapás mindkét fél számára fontos mérkőzés lesz, és nem a múltidézés játssza a főszerepet.

Kerkai Attila

Nyomtatott kiadásunkban elütés miatt téves időpont jelent meg, a találkozó 17 órakor kezdődik. A két csapatot a rajt előtt a feljutásért harcolók körébe várták, ám az eddigiek során a ZTE és a Nyíregyháza is több pontot veszített, mint várni lehetett. Az egerszegiek vannak jobb helyzetben: 18 pontjuk van a nyírségiek 16 pontjával szemben, no meg a legutóbbi fordulóból is a zalaiak jöttek ki jobban.

A ZTE FC a Budaörs vendégeként nyert, ugyanakkor a Nyíregyháza hazai pályán kapott ki az edzőváltáson (immár Szentes Lázáré a kispad) átesett Győrtől. Ám maradva a pontoknál.

- Túl soknak még nem nevezném az általunk elhullajtott mennyiséget, de soknak igen – pontosított a zalai szakvezető, Zoran Spisljak felvetésünkre. – Öt pontot érzek, ami „bent ragadt” a csapatunkban, ez tény. A Győr és a Vác elleni hazai döntetlent, illetve és a Kisvárda elleni vereséget számolom ide, ahol megérdemeltük volna az egyik pontot. Ezeken a találkozókon a statisztika is azt mutatta, hogy elegendő helyzetünk volt gólok szerzéséhez, ám ez nem jött össze. Ami a Nyíregyházát illeti, nem tudom, hogy ők miként kalkuláltak a mostani időszakig, ez legyen az ő dolguk.

Fotó: Katona Tibor

A szakvezető a heti munkáról elmondta, a győztes találkozó – mint mindig – jól jött a csapatnak, ami a hangulaton is érződött. Viszont arra is kitért, hogy mi az, amiben szerettek volna előrébb lépni.

- A végjáték hatékonyságán kell javítanunk a támadószekcióban, hogy a helyzeteknél eredményesebbek legyünk – mondta Zoran Spisljak. – Az eddigi mérkőzéseinken átlagosan 7,6 gólt ígérő helyzetet dolgoztunk ki meccsenként. Hogy ezekből mennyit értékesítünk, az a technikai megoldásokon, illetve az egyéni döntéseken múlik. Ezeken is próbáltunk finomítani a hatékonyságunk növelése érdekében.

A Nyíregyháza csapatában számos tapasztalt labdarúgó található. Edzőjük, Lucsánszky Tamás az elmúlt két bajnokságban a Soroksárral szárnyalt az NB II-ben, segítői között ott van Bozsik József is, aki a nyáron a ZTE-től szerződött a nyírségiekhez. Az ő „helyismerete” biztosan jól jön az ellenfélnek.

- Ahogy tapasztaljuk, a liga nagyon kiegyenlített – mondta Zoran Spisljak. – Minden csapatnak vannak erősségei, amiket a Nyíregyháza esetében szeretnénk gyengíteni, illetve a saját erősségeinket rájuk erőltetni. A hazai vereség után biztosan nagyon elszántak lesznek, de itthon akarjuk tartani a pontokat, ez nem vitás.

A ZTE FC-ből továbbra is hiányzik Bedi Bence, akinek a vádlijában kialakult vérömleny még nem tűnt el. A fiatal Kretz Bálint felépült, de az erőnlétét még vissza kell nyernie. Végh Gábort a Budaörs ellen húzódás miatt kellett lecserélni, hogy a keretben lesz-e, az attól függ, miként alakul az állapota vasárnapig.

Ezek is érdekelhetik