Íjászat

2017.10.04. 19:28

Bencsik Márk és Szüts Mátyás is meghívót kapott Sárvárra

Sárváron rendezték meg a Magyar Íjász Szövetség megalakulásának 60. évfordulója alkalmából az Archery Day-t, azaz az Íjászat Napját, és a meghívottak között ott voltak a Hévíz SK versenyzői is.

Kerkai Attila

A díjátadó egy pillanata. A kép bal szélén Szüts Mátyás, balról a harmadik Bencsik Márk Fotó: HSK

Több szakágban, minden korosztály megmérethette magát, és a rendezvényen több mint ötszáz íjász feszített húrt. A pályaíjász szakágban hazánk nyolc legjobb olimpiai és csigás íjásza párbajban mérte össze tudását, nemtől és korosztálytól függetlenül 50 méteres távon.Több szakágban, minden korosztály megmérethette magát, és a rendezvényen több mint ötszáz íjász feszített húrt. A pályaíjász szakágban hazánk nyolc legjobb olimpiai és csigás íjásza párbajban mérte össze tudását, nemtől és korosztálytól függetlenül 50 méteres távon.– A pályát a sárvári vár főbejárata mellé építették, rendkívül látványosan, kivetítővel kiegészítve – számolt be a részletekről Bencsik Péter, a Hévíz SK íjászainak edzője.

A díjátadó egy pillanata. A kép bal szélén Szüts Mátyás, balról a harmadik Bencsik Márk Fotó: HSK

– A világversenyek döntőihez hasonló helyszínen a párbajokat a média és nagyszámú közönség kísérte figyelemmel. A versenyzőket párba sorsolták, és kieséses rendszerben zajlott a küzdelem. A hévízi versenyzők közül Bencsik Márk a nagy nemzetközi rutinnal rendelkező Banda Árpáddal vívott párharcot, és a szegedi íjász nyert. A másik zalai meghívott, Szüts Mátyás a többszörös magyar válogatott budapesti Gajdos Csabát kapta ellenfelül, akivel szemben alulmaradt a párharcban.

– Eleve nem számíthattak eredményre a fiataljaink a rutinos, nemzetközi eredményekkel és tapasztalatokkal rendelkező felnőtt versenyzőkkel szemben – értékelt Bencsik Péter.

– Számunkra fontosabb volt a rutinszerzés. A versenyek mentálisan legmegterhelőbb szakasza a kieséses rész: meg kell tanulni az élő közvetítés és a nagyszámú nézőközönség, vagyis a külvilág kizárását, hiszen ettől is függ az eredmény.A díjátadón Vánky Sebastián, az íjász szövetség elnöke név szerint szólította a színpadra a párbajozókat. A viadalra eddigi munkájuk és eredményeik alapján hívták meg a versenyzőket, Magyarország legjobb olimpiai és csigás íjászai mérkőztek. A hévíziek számára nagyon fontos visszajelzés, hogy ott lehettek Sárváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában