Emlék

2017.10.02. 19:17

Bán Istvánra emlékeztek – Először indult és rögtön győzött az Africa Sun Team

A Petőfi székhelyiskola műfüves pályáján a hét végén immár ötödik alkalommal emlékeztek a 2013-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt Bán Istvánra, a ZTE labdarúgó utánpótlásedzőjére, az iskola testnevelő tanárára.

Jóna István

Fotó: Jóna István

A rendezvény ünnepélyes megnyitóval kezdődött, ami után az emlékezés virágait helyezték el a meghívott vendégek és a csapatok képviselői az iskola falán lévő emléktáblánál.

A tornát tízcsapatosra tervezték, de az Olajmunkás Nagykanizsa visszalépett a szerepléstől, így kilenc együttes két csoportban küzdött a helyosztót jelentő első négy pozícióért. A labdát Matus-Bán Zalán, Bán István lányának a kisfia indította útjára.

Fotó: Jóna István

A mezőnyben láthattunk régi ismerősöket: a címvédő Joy Cafét, a Becsvölgyét vagy a zalalövői Ostrom Gumiszervizt, de ott volt a rajtnál a Hamburger 8S is, melynek tagjai éppen ezen a napon ünnepelték osztálytalálkozójukat. Illetve két újonc is tiszteletét tette a tornán: a Böde és az Africa Sun Team személyében.

Az A csoportban utóbbi magabiztosan végzett az élen és jutott a döntőbe, míg a bronzért a Böde SE játszhatott. Az ötfős B csoportban jól kezdett az Ostrom Gumiszerviz, de a csoportgyőztes a jól hajrázó ZTE Öregfiúk lett. A helyosztón a 3. helyért a Böde 2-1-re legyőzte a Zalalövőieket. A döntőben, villanyfényes mérkőzésen, 1-1-es rendes játékidő után büntetőkkel győzte le az Africa Sun Team a ZTE Öregfiúkat, megszerezve első szereplése alkalmával a vándorkupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában