Foci

2017.09.24. 20:02

Vert helyzetből mentett pontot a ZTE FC

A labdarúgó NB II 10. fordulójában a ZTE FC ismét hazai pályán lépett pályára. Az egerszegiek ellenfele az újonc Budafok volt, amely kétgólos előnyben futballozott, de a ZTE FC a találkozó utolsó perceiben pontot mentett.

Kerkai Attila

Fotó: Katona Tibor

ZTE FC – Budafoki MTE 2-2 (0-1)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1054 néző. Jv.: Szilasi (Aradi, Mohos).

ZTE FC: Szappanos – Nagy G., Nagy T., Forgács, Szabó M. (Kertész, 67.) – Polényi, Dubek (Balázs Zs., 56.) – Babati, Végh, Vernes – Ekker (Fujsz, 61.). Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Budafok: Somogyi – Harsányi I., Khiesz, Vaszicsku, Vég – Margitics (Fekete, 82.), Csizmadia, Fikor, Kercsó (Kirják, 88.), Ihrig-Farkas (Vankó, 76.) – Pölöskei. Vezetőedző: Prukner László.

Gólszerzők: Kertész (89.), Vernes (92.), ill. Margitics (32.), Ihrig-Farkas (48.).

Kiállítva: Fekete (87.).

Fotós: Katona Tibor

A vendég Budafok csapatából sérülések miatt többen hiányoztak, de ismert játékosai (Filkor Attila, Csizmadia Csaba, Pölöskei Péter) így is ott voltak a kezdőben. A ZTE FC azonnal kezdeményezően lépett fel és a 6. percben Vernes szép passza után Végh remekül lőtte el a labdát a hosszú sarokra, de balszerencséjére, a kapufa tövéről kipattant a labda.

Csak pár percet késett a vendégek válasza, ugyanis a 11. percben Ihrig-Farkas harcolt ki magának helyzetet, de végül lövését Szappanos lábbal szögletre mentette. A ZTE továbbra is kezdeményezett, volt egy ígéretes Babati-lövés, de nagy és gólt ígérő lehetőségeket nem tudott teremteni. A 27. percben szép összjáték után Margitics fejelt kapura, Szappanosnak a léc alól kellett kihalásznia a labdát. Gyakorlatilag az ellentámadásból az egerszegiek három az egyben vihették kapura a labdát, azonban Vernes Dubek háta mögé adta a labdát, gyakorlatilag megoldva a budafokiaknak a helyzetet...

Fotós: Katona Tibor

A 32. percben aztán Margitics kapta a labdát keresztbe vezette, nem volt rá kilépő ember, 20 méterről lőtt, a labda megpattant, így Szappanos már csak beleérni tudott, de a gólt nem tudta megakadályozni, 0-1. Vezetett a Budafok, ami egyben meglepetés is volt, így a ZTE-nek első lépésben az egyenlítésért kellett már harcolnia a remélt győzelem érdekében.

Fordulás után fordulat helyett gyorsan egy újabb vendégtalálat következett. A 49. percben szöglet után a budafokiak a védelem mögé játszották a labdát, Csizmadia balról abszolút helyzetbe hozta Ihrig-Farkast, aki három lépésről tisztán lőtt a kapuba, 0-2. A bekapott gól nem a zalaiak védekezését dicsérte, és innen már nagyon nehéz dolga volt a ZTE-nek.

A Budafok nagyon tudatosan játszott, visszaállt, hiszen érezte, hogy a ZTE játékosai körülményesek, s ebből könnyedén kontrázhatott. Zoran Spisljak két cserével próbált frissíteni (balázs Zs., Fujsz), majd nem sokkal később újabb támadót vezényelt a pályára (Kertész). A ZTE támadott, de nem érződött rajta, hogy gólt tudna lőni, mígnem a 74. percben babati éles beadását Balázs Zs. a kapu torkából lőtte fölé. egy perc múlva csak a szerencse mentette meg a góltól a zalaiakat: Szappanos és Forgács futott össze, Ihrig-Farkas előtt ott volt az ütres kapu, de kissé balról 12 méterről kapufát lőtt.

Továbbra is a ZTE-nél volt többet a labda, nem tudott mit kezdeni ezzel a fölényével, A 87. percben vélhetően szövegért a játékvezető kiállította a csereként beállt Fekete Mátét, a jött a fordulat. A 89. percben egy visszatette labdát kertész 17 méterről a felső sarokba vágta, 1-2. A ZTE a kapuja elé szorította a Budafokot, és a 92. percben egy kavarodás után Vernes 4 méterről estében, a léc alá bombázott, 2-2. Vert helyzetből, ezt tegyük hozzá, s ennyi a pozitívuma ennek a találkozónak, hogy a ZTE pontot mentett, s nem kapott ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában