Előadás

2024.04.23. 15:00

Színház a sényei művelődési házban

Arany Horváth Zsuzsa

Sénye község önkormányzata és az Amargant Színházi Műhely közös szervezésében újabb színházi előadásra készülnek április 27-én, szombaton este hat órakor a sényei művelődési házban. A község egyre népszerűbb közösségi színtere évente 2-3,  kuriózumnak számító színi előadást szervez, melyek látogatottsága a falu méreteit (állandó lakosok száma 40 fő körüli) és elhelyezkedése (apró zsákfalu) tekintetbe véve évről évre jelentősebb. Gyakran látogatnak ide érdeklődők távolabbi településekről, például Zalaegerszegről is. A művészeti rendezvények, általában képzőművészeti kiállításokkal egybekötve immár hagyománnyá nőtték ki magukat, tájékoztatta lapunkat a szervezők nevében Ziman Judit. Az élénk kulturális élet, a közösség építése példával szolgálhat más apró, akár nagyobb település számára is. 

A szombat esti előadás keretében Tűzcsiholók, pékek, robotok címmel Karel Capek novellái nyomán született szövegkönyv kel életre Ács Tamás,  Ilyés Lénárd, Markos Szilvia játéka jóvoltából. A belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában