Sakk, mesés papírszínház és Tarnóczky klub

2024.04.05. 13:30

Ismét könyvtári szombat a Halis István Városi Könyvtárban

A nagykanizsai Halis-könyvtárban az olvasnivaló mellé extra programokkal várják a családokat minden szombaton. Ezek ingyenesen látogathatók és a gyerekektől a felnőttekig tartalmas s egyben nívós elfoglaltságot jelentenek. Ez most sem lesz másképp, április első szombatján, 6-án 9 órától mindenkit szeretettel invitálnak.

Benedek Bálint

Szombatonként megtelik élettel a könyvtár

Fotó: Szakony Attila

Kardos Ferenc könyvtáros kezdi a programot a 9 órakor kezdődő Játékos ismerkedés 64 mezőn 32 figurával elnevezésű foglalkozással. Aki kezdő vagy alapszinten szeretne megtanulni játszani, esetleg komolyabban érdekli a sakkjáték, akár egymaga vagy éppen kisebb baráti társasággal menne, szeretettel várják. Ezzel egyidőben Fenyvesi Attila az olvasásnépszerűsítő program, az Azolo lehetőségeiről beszél. Reggel 9 órától a 13 órás zárásig Krasznai Bertalan könyvtáros várja azokat, akik az Arcanum Digitális Tudománytár szolgáltatásaira kíváncsiak. Ez kiváló lehetőség régi folyóiratok, dokumentumok, újságok olvasására. A szolgáltatás igénybevétele ingyenes a könyvtárban. Ráadásul a bibliotéka minden nagykanizsai újságot elérhetővé tett a "nagykar" című honlapján, ezek másutt nem elérhetők. Hosszú ideig nem volt azonban Nagykanizsán újság. Ezt pótolta a Zalai Hírlap. Most a Zalai Hírlap is elérhető olvasóik számára, kizárólag a könyvtárban. Aztán Virág Adrienn könyvtáros fűzi a történeteket 10.30-tól a Mesés papírszínház keretében, ahol klasszikus és kortárs papírszínházi meséket mutat be. Ez a program a mesehallgatásnak és mesenézésnek eddig kevésbé ismert világába repíti a gyerekeket. Zárásként 11 órától Kardos Ferenc vezetésével lehetőség lesz részt venni a Tarnóczky klub foglalkozásán, ahol továbbra is várják a régi kanizsai képeket és dokumentumokat a látogatóktól, akiknek adománya ezáltal a város történeti emlékezetének részévé válhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában