Lendvai rovattal

2024.02.24. 14:00

Bemutatták a Pannon Tükör idei első lapszámát

Lendvai rovattal jelentkezik idei első lapszámában a térség regionális kulturális és művészeti folyóirata, a Pannon Tükör, melyet pénteken a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban mutattak be a szerkesztők és a kiadók a közönségnek.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Gyimesi Endre, Tóth Renáta, Cséby Géza, Bence Lajos, mögöttük Bubits Tünde és Nagygéci Kovács József

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

Az új lapszám követi az elmúlt évek hagyományait, amikor egy-egy kisebb térség, vagy zalai város friss irodalmi termésére irányítja az olvasói figyelmet. Ezúttal muravidéki, lendvai, magyar nyelven született írásokat kínál a Pannon Tükör. A bemutatón Tóth Renáta, a megyei bibliotéka igazgatója, majd dr. Gyimesi Endre, a Pannon Írók Társasága elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Mivel Muravidék áll a fókuszban, az ott élő Bence Lajos író, költő, szerkesztő nemrégiben megjelent "Füst a hegyen" című verseskötetének tartalmáról  Cséby Géza keszthelyi irodalomtörténész faggatta a szerzőt, aki a muravidéki történeteket közreadó "Egyszer én is" sorozata második fejezetéről is beszélt.

A 2024/I. lapszám érdekességeit Bubits Tünde főszerkesztő emelte ki, a lap online térbeli aktivitásáról Nagygéci Kovács József online főszerkesztő szólt, valamint azt is megtudhattuk, hogy a népszerű Egymondat rovat (ismert alkotóknak a Pannon Tükör felkérésére írt egyhavi naplója) tavalyi termésének kötetbe rendezése már folyamatban van.

Fájdalmas veszteség érte 2023 végén a zalai irodalmi életet, 71 évesen váratlanul elhunyt Soós József költő, Lenti, Rédics és a dél-zalai térség meghatározó alakja. Róla a lapban és a bemutatón pályatársa, Lackner László, a folyóirat egyik alapítója, kiadója emlékezett meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában