Könyvtári meglepetések Valentin-napon

2024.02.14. 18:30

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár tematikus könyvvására sok romantikus regényt kínálat

Különleges kínálattal készült Valentin-napra, február 14-ére a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. A sok-sok éve hagyományos, ezen a héten zajló könyvvásár e napon a megszokott tematikai mellett a romantikus regények kollekciójából jóval többet kínált, mindössze 300 forintért.

Arany Horváth Zsuzsa

Dóráné Mészáros Anikó és Takácsné Wachtl Orsolya a megyei könyvtár épülete előtt Valentin-napon, romantikus regények napján

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

Dóráné Mészáros Anikó, a bibliotéka helyettes vezetője lapunknak elmondta, szerdán már kora délelőtt járt náluk egy nyugdíjas házaspár, ők 52 kötetet vittek haza a könyvvásár kínálatából. Ilyenkor ezernél is több könyv talál új gazdára, ezúttal a szerelem napjához kapcsolható regények voltak a legnépszerűbbek. A könyvvásárt és a kötetek kiválasztását Kerekiné Beke Szilvia könyvtáros felügyeli. A napi tapasztalat örömteli, a természettudományok, a nyelvkönyvek és a gyerekkönyvek iránt is nagy az érdeklődés.

De ezzel még nincs vége a könyvtárosok ötleteinek. A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár  munkatársai ezen a napon a város különböző pontjain, forgalmasabb helyeken, s az intézményeik környékén meglepetés-könyveket helyeztek el, méghozzá a saját, otthoni könyvtárukból. Február 14-e 2012 óta a Nemzetközi Könyvajándékozás Napja is, a szívecskés papírba csomagolt kötetek ezért is "vesztek el" városszerte.  Néhány szerencsés megtaláló ajándék olvasójegyet, könyvtári beiratkozási tagságot is talál a kötetekben, ezzel is ösztönözve érezheti magát a könyvtár látogatására.

A bibliotéka Facebook-oldalát érdemes volt felkeresni,  s aki ezen a napon járt a könyvtárban, további meglepetésben részesült: speciális szerencsekeréken  pörgethetett könyvtári ajándékot.

Ottjártunkkor az olvasóterem könyvvásári célra kialakított asztalainál Takácsné Wachtl Orsolyával találkoztunk. 

– A Mindszenty-iskola könyvtárosaként a diákjainkat érdeklő, gyerekeknek való könyvek között válogatok, találtam is jópár mesekönyvet, állatokról szóló köteteket, ezeket nagyon szeretik. Többször is megfordultam a könyvvásárokon, számomra kitűnő böngésző alkalom – mondta a kolléga, aki minden lehetőséget megragad, hogy a tanulók igényeit szolgálja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában