Harmonika, szaxofon és bőgő

2024.01.21. 17:30

Tangó és jazzmuzsika érdekes hangszerekkel

Nagykanizsa zenei életét színesíti az érdekes hangzásvilágú, a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI tanáraiból alakult AMS trió. A Baráth Adrien, Fekete Melinda Zsófia és Kém Sándor alkotta együttes kedvelt vendégei lettek a képzőművészeti kiállításoknak, nagykanizsai programoknak.

Benedek Bálint

Fekete Melinda Zsófia, Baráth Adrien és Kém Sándor, vagyis az AMS Trió a zeneiskola pedagógusaiból állt össze

Fotó: Szakony Attila

A trió egyediségét a három hangszer, a szaxofon, a harmonika és a bőgő szenvedélyes, lírai hangzásvilágának köszönheti. Viszont nem elhanyagolható az sem, hogy a trió három kiváló művészből áll össze, akik szenvedélyesen szeretik a zenét, tisztelik egymást és a közös kamarazenei munkát. Melinda szaxofonosként gyönyőrű hangon, virtuóz módon játszik, elvarázsolva a hallgatóságot érzékeny és erőteljes játékával. Kém Sándor bőgőművész a ritmusok mestere is, hozzájárulva a trió energikus és összehangolt előadásához. Bár Baráth Adrien tanult hangszere a fagott, de azért, hogy részt vehessen a különleges formációban, harmonikára váltott. A harmonika hangja gyönyörűen simul bele a szaxofon és bőgő közötti hangzásvilágba.  

Repertoárjuk széles skálán mozog, hiszen előadásuk során találkozhatnak improvizációkkal, tangóval, jazz stílusú darabokkal. Képzőművészeti kiállításoknál szeretnek a kiállított művek ihlette saját darabokkal bemutatkozni. Következő fellépésük, melyen a közönség találkozhat velük, a magyar kultúra napja alkalmából szervezett Kanizsai Képző- és Iparművészek kiállításán lesz a Hevesi Sándor Művelődési Központban január 22-én hétfőn 17 órakor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában