Gálaműsorral ünneplik a jubileumot

2024.01.17. 14:30

Húszéves a Zalaapáti Boróka Táncegyüttes

Jelenlegi és egykori tagokkal, meghívott vendégekkel ünnepel szombaton 18 órakor a Zalaapáti Boróka Táncegyüttes a helyi rendezvényteremben. A Táncra kelve című gálán vendégegyüttesek is fellépnek.

Mozsár Eszter

A Zalaapáti Boróka Táncegyüttes gálaműsora szombaton lesz. Balról harmadik Kiss-Molnár István, az együttes vezetője

Forrás: ZH

Az előzményekről Kiss-Molnár István néptáncpedagógussal, az együttes vezetőjével beszélgettünk, aki így idézte fel a múltat:

– Annak idején még Orsovszky István tanított néptáncot a településen, ami később abbamaradt. Mivel igény mutatkozott a táncra, először testvéremet, Kiss Norbertet kérték fel, aki elfoglaltsága miatt nekem adta át a stafétát. 2003-ban először hölgyekkel indítottuk a csoportot, majd a gyerekcsoportból a középiskolás fiúk átkerültek a felnőttekhez. Jelenleg 10 fiúból és 16 lányból áll a felnőtt csoport. A gálaműsoron 14 fiú és 20 lány táncol majd, tehát régi tagokkal is kiegészül a produkció. Az utánpótlást a Zalaapáti Kisboróka Táncegyüttes adja. Rajtuk kívül a Cserta Táncegyüttes és a Csádé zenekar lép fel szombaton, valamint kortárs költők táncról szóló versei színesítik az előadást.

A Zala Megyei Művészeti Fesztivál néptánc szakágában lettek az alapítás után néhány évvel elsők, ami azért dicséretes, mert csupán heti egyszer, két-három órára tudnak találkozni, próbálni. Rendszeres résztvevői a megyei és hazai, külföldi versenyeknek, bemutatóknak, minden évben táboroznak. Három évvel ezelőtt összesen 57 fellépésük volt. A falu közösségével együtt tíz éven át szervezték a megye legnagyobb folklór összejövetelét, a Zalaapáti Folklór Fesztivált. Ennek utódja a becsvölgyei Göcseji Hacacáré, amit idén 11. alkalommal rendeznek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában