Horvát adventi dalok

2023.12.10. 17:00

Három tamburazenekar adott koncertet Nagykanizsán

A kiskanizsai városrész Sarlós Boldogasszony templomában szombaton Adventi koncertet szervezett a Zala Vármegyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és a Stipan Blažetin Horvát Művelődési Intézet.

Benedek Bálint

Nagykanizsán szombaton a kiskanizsai városrész Sarlós Boldogasszony templomában Adventi koncertet szervezett a Zala Vármegyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és a Stipan Blažetin Horvát Művelődési Intézet. A koncerten fellépett nagykanizsai MužiKaj tamburaegyüttes

Fotó: Szakony Attila

A koncerten közreműködött: a tótszerdahelyi Pomurske žice, valamint a kanizsai MužiKaj (képünkön) és a Stoboš tamburazenekarok. Még a fellépés előtt Vargovics Józsefné, a vármegyei horvát nemzetiségi önkormányzat elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Beszédében elmondta: egész évben a fiataljaikra fókuszáltak, igyekeztek több bemutatkozási lehetőséget adni számukra. A horvát énekeket őseiktől kapták és fontos feladatuk, hogy ezt az örökségüket továbbadják a következő generációnak. Büszkék a középiskolásokból és felsőfokú intézményekből álló csapatokra, akik a horvát nyelvű énekeket magukénak érzik és kötődnek a kultúrájukhoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában