Miénk itt a tér

2023.10.11. 07:00

Az első Göcsej Amatőr Filmszemle Zalaegerszegen

Az első, Zalaegerszegen rendezett Göcsej Filmszemlére az ország 16 településéről összesen 58 alkotás érkezett 2005-ben. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a rendező Zalaegerszegi Televízió stúdiójában került sor. A Zalai Hírlap 2005. május 9-esi lapszáma tudósított az eseményről.

Nagy Betti

Az I. Göcsej Filmszemle eredményhirdetése 2005 májusában, Katona Tibor fotója

„A zsűrizés feladatát Kandász Andrea televíziós riporterrel és Váradi Gábor operatőrrel közösen vállaló Halmi György filmrendező az amatőr filmezés szépségeire, nehézségeire, valamint a beérkezett művek erényeire és hiányosságaira hívta fel a figyelmet: a színészi munka kifejezőereje, illetve a zenével, zörejekkel, hanghatásokkal való bánásmód még hagy némi kívánnivalót maga után, a kisfilmek alapötletei és a forgatókönyvek azonban kifejezetten értékesek, s egészen parádés művekkel is találkozhattunk – jegyezte meg. A zsűri döntése értelmében dokumentumfilmek sorában Katits Kálmán Messze ott hol nap szentül című alkotása végzett az első helyen (2. Fejezetek egy szent életéből, 3. A pokol tornácán) , ugyanezen kategória zalai témájú művei között Jász Annamáriától a Póráz nélkül találtatott a legjobbnak (2. Kefekötő, 3. Szilvaaszalók). A kisjátékfilmeknél pedig Szkok István Éjszakai műszakja nyerte a megmérettetést (2. Viszonyok, 3. Aroma). A kategóriák dobogósai pénzjutalomban részesültek, 11 különdíjas alkotó ugyanakkor elismert művészek – köztük Németh János, Szabolcs Péter, H. Póka Emőke és Hadnagy György –, valamint zalai vállalkozások által felajánlott ajándékokkal gazdagodtak.”

Képgalériánkban a 2005-ös díjkiosztó ünnepség fotói láthatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában