A tervek szerint a felnőtt előadásokat is feléleszti a társulat

2023.09.04. 15:57

Hat bemutató előadást tart ebben az évadban a Griff Bábszínház

Az elmúlt évadban több mint 30 ezer néző látogatta a zalaegerszegi Griff Bábszínház 256 előadását, szeretnék, ha a 2023/2024-es szezonban is hasonló érdeklődés kísérné a bábművészetet, mondta a hétfői évadnyitó társulati ülésen Szűcs István igazgató, amikor bemutatta az új műsorprogramot.

Arany Horváth Zsuzsa

A Griff Bábszínház társulata

Fotó: Pezzetta Umberto

A számoknál maradva a direktor Szolnok Ágnes, legtöbbet játszó bábművésznek elismerést nyújtott át a 170 előadásban nyújtott teljesítményéért. Szolnok Ágnes Tündérkeresztanya című egyszemélyes darabja nominált volt a legjobb gyermekelőadás kategóriában, a Szinikritikusok Céhe kezdeményezésére. 

A friss zalaegerszegi Pro Urbe-díjas Griff Bábszínház tavasszal szervezője volt a Színházi Olimpia bábművészeti világtalálkozójának, a nemzetközi produkciók megmutatták a zalaegerszegieknek, hogy a bábszínház nemcsak gyerekműfaj, idézte fel az előző évad legfontosabb eseményét Szűcs István, aki azt is elmondta, hogy a városi támogatással vásárolt mikrobusz mellé sikerült önerőből egy teherautót is beszerezni, amire nagy szükség lesz, hiszen egyre több helyre hívják a Griff társulatának előadásait. 

Idén ismert, népszerű szerzők gyermekirodalmi alkotásait viszik színre, így Berg Judit Autós mese és Máthé Angi Volt egyszer egy kert című mesejátékát is bemutatják, az előzőt Csató Kata, utóbbit Bartal Kiss Rita Blattner-díjas rendező, művészeti vezető rendezésében. Nagy klasszikus érkezik: Misi mókus kalandjait Markó Róbert rendezi, majd következik Gimesi Dóra Szélszabadítója. A kis boszorkány című német mese után nagy vállalás zárja az évadot, az Ilyenek az állatok című játékot, melynek az Állatok farsangja az alapja, az erdélyi Győrfi Csaba rendezi. A marosvásárhelyi egyetemmel kitűnő kapcsolatot ápol a Griff Bábszínház, új tagjuk is onnan érkezik Horváth Máté Zsolt személyében. 

A griffesek szeptember 23-án egész nap számítanak a figyelmünkre, az első családi nap keretében három előadással is jelentkeznek. Délelőtt babaszínház, három órakor Volt egyszer egy kert, ötkor a Szélszabadító lesz műsoron. A tervek szerint a felnőtt előadásokat is feléleszti a társulat.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában