Szüreti mulatság

2023.09.20. 08:45

A település legnagyobb őszi rendezvényét tartották Lipseszentadorjánban

A várakozásokat felülmúló érdeklődés övezte a Lispeszentadorjánban az elmúlt hét végén megtartott szüreti rendezvényt. A résztvevők 12 feldíszített traktorral vonultak fel, majd a község kultúrházánál művészeti csoportok bemutatójával folytatódott a program.

Gyuricza Ferenc

A gutorföldei nóta- és dalkör volt a rendezvény egyik fellépője

Fotó: Gyuricza Ferenc

Árkus Béla, a település polgármestere elmondta, már a kora délutánra szervezett felvonuláson részt vettek száma meghaladta a 150 főt, ám a kulturális bemutatók – gutorföldei nóta- és dalkör, valamint a Bázakerettyéről érkezett két csoport, az amatőr színjátszók és a táncosok műsora – ennél is több érdeklődőt vonzottak. A résztvevőket az önkormányzat vendégül is látta, így a szombati rendezvény estig eltartott.  

- A szüreti mulatság a községünk legnagyobb őszi rendezvénye, amit a szomszédos Maróccal együtt rendezünk meg, így a felvonulás útvonala azt a települést is érinti – folytatta a polgármester. – Már hagyományos programnak tekinthető, hiszen 2015-ben szerveztük meg első ízben, s azóta csak egy alkalommal kellett lemondanunk róla, 2021-ben, amikor az egészségügyi veszélyhelyzet miatt nem volt lehetőség a tömegrendezvények megtartására. A szüreti mulatság kötődik az őszi betakarítási munkákhoz, a néphagyományok, a népi kultúra ápolásához, de közösségformáló ereje is van, hiszen ilyenkor rendszerint összejönnek beszélgetni a falubeliek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában