Orgonamuzsika

2023.08.05. 10:30

Tabajdi Ádám ad koncertet Keszthelyen

Augusztus 5-én, szombaton 20 órától Tabajdi Ádám ad orgonakoncertet Keszthelyen, a Magyarok Nagyasszonya-plébániatemplomban.

Varga Lívia

Tabajdi Ádám orgonaművész

Forrás: Nemzeti Filharmonikusok

Tabajdi Ádám, a magyar orgonaművészet kiváló képviselője izgalmas koncerttel érkezik a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomba, tájékoztat a város honlapja. Mint írják, az esemény méltó keretet nyújt ahhoz, hogy az orgonamuzsika iránt érdeklődők lenyűgöző zenei élményben részesüljenek. Az orgona csodálatos hangjai képesek elvarázsolni a közönséget, és a templom monumentális légkörében különleges élményt nyújtanak.

Műsor:

  • Pachelbel: f-moll chaconne
  • Sweelinck: Mein junges Leben hat ein End
  • Bach: a-moll concerto
  • Bovet: Suite pour Souvigny

A koncert ingyenes, mindenkit szeretettel várnak.

Tabajdi Ádám a fiatal magyar orgonaművész-generáció kiemelkedő alakja, aki - honlapjának tanúsága szerint - a párizsi Notre-Dame székesegyház orgonista gyakornokaként és a Szapporói Kitara Koncertterem rezidens orgonistájaként szerzett széleskörű nemzetközi tapasztalatokat. Zenei gondolkodását az analitikus megközelítés, a technikai felkészültség, valamint a hangszerismeret összhangja alkotja. Programjaival rendszeresen törekszik új nézőpontból rámutatni a zeneművekben rejlő mélyebb összefüggésekre. Magyarország nagy székesegyházai és a Müpa mellett a közönség hallhatta őt a versailles-i Királyi Kápolna zenei sorozatainak közreműködőjeként, a chartres-i katedrálisban és Japán jelentős koncerttermeiben. A Zeneakadémián, majd a Párizsi Conservatoire-on tanult, jelenleg a Zeneakadémia doktori iskolájának hallgatója. 2020-ban szimfonikus-zenekari átiratokkal, köztük Bartók Táncszvitjének saját orgonaátiratával jelent meg első lemeze. 2021-ben elnyerte a 13. Toulouse-i Nemzetközi Orgonaverseny első díját és közönség díját. Kiemelkedő szakmai teljesítményéért Franciaországban a Fondation France és Fondation Tarazzi alapítványok ösztöndíjaival, Magyarországon Fischer Annie ösztöndíjjal jutalmazták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában