Helyi kultúra

2023.07.04. 19:00

Deák terasz a megyei könyvtárban

Harmadik éve nyit ki nyaranta a Deák terasz könyves és kézműves délelőtt a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban, mely kedden és pénteken 10-12 óra között várja az épület előtti téren a kisgyerekeket és családtagjaikat.

Arany Horváth Zsuzsa

Légmán Zsófia gyermekeivel, Szabó Olíviával és Doriánnal a könyvtárban töltötte a délelőttöt Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

A július 4-i első alkalom a kedvezőtlen időjárás ellenére is több mint 30 látogatót vonzott, akik a gyermekkönyvtárban többféle alkotótevékenységet kipróbálhattak, az érkezőket Takácsné Giczi Hajnalka és Burkusné Riba Liliána várta. Tóth Renáta, a megyei bibliotéka igazgatója lapunknak elmondta, az intézményt a 2019-ben elnyert családbarát cím is kötelezi arra, hogy a generációkat együtt is élményhez juttassák a széles témaköröket felölelő programokkal. A visszajelzések igazolják, hogy szükség van a Deák teraszra is, amely augusztus végéig áll rendelkezésre. 

Az újrahasznosítás jegyében választott alapanyagokból olvasmányélmények alapján készíthetnek ajándékokat a gyerekek, akik pontgyűjtő játékban vehetnek részt. Akik többször jelennek meg, ajándékcsomaggal lesznek gazdagabbak. Ezúttal közös alkotásra ösztönző játék is kapcsolódik a programhoz, a családokat a könyvtárosok szélcsengő készítésére ösztönzik, amelyeknek a fotója felkerül a gyermekkönyvtár közösségi oldalára.  A Deák terasz legközelebb július 7-én, pénteken nyit, jó idő esetén a könyvtár előtti téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában