Ismeretszerzés

2023.07.04. 12:30

A gellénházi iskolások Petőfivel és korával ismerkedtek Nagylengyelben

A 2022/2023-as tanév utolsó napja is hasznosan és aktívan, játékos ismeretszerzéssel telt a gellénházi Dr. Papp Simon Általános Iskola tanulóinak, tájékoztatta lapunkat Scheiber Veronika művelődésszervező.

ZH

Fotó: ZH

 A mintegy 150 diák és pedagógusaik június közepén gyalogtúra keretében látogattak a szomszédos településre. Nagylengyel Község Önkormányzata a faluház mögötti zöldterületen frissítőkkel és szabadtéri játékokkal várta a lurkókat. Az osztályok rövid sétát tettek a faluban és több turnusban tekintették meg a Kis Göcseji Kincsesház aktuális tárlatát. A Petőfi Sándort és korát megidéző kiállítás izgalmas pillanatokat tartogatott a gyerekek számára. Nem csak a fiúk körében voltak népszerűek a (veszélytelen) fegyverek: kardok, szablyák, fapuskák. A korszakot megidéző berendezési tárgyakat szintén érdeklődéssel vizsgálták a nebulók. Egyik-másik osztályt annyira magával ragadta a hely szelleme, hogy Petőfi Nemzeti dal és Anyám tyúkja című ismert verseiből is elszavaltak egy-egy részletet. A lelkes iskolások egy - a szervezők által összeállított Petőfi-kvíz kitöltésére is vállalkoztak, a jó válaszokért cserébe pedig a témához kapcsolódó emléktárgyakkal gazdagodtak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában