Eredmények

2023.06.12. 11:30

Zalai sikerek a nyugdíjas Ki, mit tud versenyen Hajdúszoboszlón

Szép zalai sikerek születtek az elmúlt három hétvégén az immár 13. alkalommal megtartott országos Nyugdíjas ki, mit tud és Népek tánca, népek zenéje című vetélkedőn. A híres Hajdú-Bihar vármegyei fürdővárosban tartott megmérettetésen régiónkból a Nagykanizsán két hónapja tartott elődöntőn sikerrel szerepelt és továbbjutott versenyzők vettek részt.

Fincza Zsuzsa

Színpadon az alibánfai Lila Akác Népdalkör - kiemelt arany minősítést értek el

Fotó: Fincza Zsuzsa

A versenyzők nagy számára tekintettel a Hontravel Kft. 3 hétvégére szervezte az országos döntőt, s a zalaiak is más-más alkalommal utaztak el fellépni az ország túlsó csücskébe. Mint Kulcsárné Csejtei Marianna, akinek 3 csoportja is kimagasló eredményt ért el, lapunknak elmondta, remek hangulatú, izgalmas vetélkedésben volt részük. Vármegyénket több szólista és csoport is képviselte, s eredményükkel szinte minden kategóriában öregbítették szűkebb pátriánk jó hírét. 

Vízlendvai László, a Vajda József Népdalkör Egyesület elnöke (középen) és Király Imre (mellette), a kiemelt arany minősítést dokumentáló oklevéllel
Fotó: Fincza Zsuzsa

Vers- és prózamondás kategóriában arany minősítést kapott: Majlinger Józsefné és Magyarné dr. Huszár Tünde, kiemelt arany minősítést érdemelt Fülöp Katalin és Király Imre. Színjátszás kategóriában az Alibánfai Színjátszók arany; népi játék kategóriában a gellénházi Vajda József Népdalkör Egyesület kiemelt arany; népdalkör, kórus kategóriában az alibánfai Lila Akác Népdalkör és a Felsőrajki Népdalkör kiemelt arany minősítést hozhatott haza Zalába. Az utóbbi 3 "kiemelten aranyos" népdalkör szakmai vezetője Kulcsárné Csejtei Marianna, aki megígérte, a tervek szerint jövőre Siófokon megrendezésre kerülő versenyen is hasonlóan dicséretes eredményre törekednek.

Színpadon az alibánfai Lila Akác Népdalkör - kiemelt arany minősítést értek el
Fotó: Fincza Zsuzsa

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában