Helyi kultúra

2023.06.08. 15:18

Benkő László, történelmi regények írója Zalaegerszegen az Apáczai könyvtárban

Arany Horváth Zsuzsa

Benkő Lászlóval Jasztrab Istvánné főkönyvtáros beszélgetett Fotó: Apáczai Csere János Tagkönyvtár

A DFMVK Apáczai Csere János Tagkönyvtárában június 6-án 17 órai kezdettel került sor a közelgő Ünnepi Könyvhét alkalmából megrendezett közönségtalálkozóra, melynek meghívott vendége Benkő László író, a Magyar Írószövetség és a Történelmiregény-írók Társaságának tagja volt. Életéről, munkásságáról és könyveiről Jasztrab Istvánné főkönyvtáros, a lapunkat is tájékoztató tagkönyvtári csoportvezető kérdezte. 

Kevesen tudják, hogy Benkő László történelmi regények és neves személyiségekről szóló életregények mellett több lektűrnek is a szerzője. Főbb kötetei, melyek a zalai könyvtárakban megtalálhatók: A Zrínyiek-sorozat, Szent László trilógia, Hongfoglalás trilógia, Tatárjárás trilógia, Viharlovasok pentalógia, Mátyás király tetralógia.

A zalaegerszegi programon a Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezetének tagjai is részt vettek. A nagy érdeklődésre való tekintettel a találkozóra az Apáczai Csere János Művelődési Központ aulájában került sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában