IV. Országos Horvát gyerek- és folklórfesztivál

2023.06.02. 19:00

Óvják a kulturális örökségüket (videó)

A Fedák kúria udvarán felállított sátorban tartotta a IV. Országos Horvát Gyerek- és Folklórfesztivált az Országos Horvát Önkormányzat és a Stipan Blažetin Horvát Művelődési Intézet.

Benedek Bálint

A tótszentmártoni nagycsoportos óvodások horvát körtáncokkal szórakoztatták a közönséget

Fotó: Szakony Attila

A megnyitón Matoláné Proszenyák Hajnalka, az intézet igazgatója köszöntötte a vendégeket. Elmondta: fontosnak tartják, hogy a Magyarországon élő, horvátok lakta régiók településeinek fiataljai mind képviseltessék magukat a fesztiválon. Az eseményen pedig bemutathatják a térségükre jellemző horvát népszokásokat, kulturális örökségüket. A program negyedik éve jól működik, a tótszerdahelyi, tótszentmártoni és molnári óvodások mellett a tótszerdahelyi és a murakeresztúri iskolások mutatkozhatnak be. Érkeztek még Pécsről, Hercegszántóról, valamint a vasi településről, Szentpéterfáról is fellépők.

Fotó: Szakony Attila

- A horvát tradícióinkat ápolni kell, melynek fontos része a fesztivál, hiszen minél fiatalabb korban örökítjük át a hagyományokat, annál tovább maradnak köztünk - mondta megnyitó beszédében dr. Koósz Attila, Horvátország tiszteletbeli konzulja. - A horvát nyelv tanulására nagyobb hangsúlyt kell fektetni, amihez minden segítséget megad mindkét állam kormánya.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában