Rendezvény

2023.05.10. 20:15

Találkozások a zalamerenyei malomban, újra minőségi kulturális programokat kínálnak

Újra minőségi kultúra költözik a zalamerenyei malom ódon falai közé. A Szabadics család tulajdonában lévő vízimalom első írásos említése 1497-ből származik, ami a technológiát illeti, az 1903-as. A Találkozások a Malomban című sorozatot május 19-én pénteken 19 órakor P. Szabó István - Panelninja című előadása nyitja, melyet Magyar Attila ad elő.

Benedek Bálint

A Budapest Ragtime Band élő koncertjét a malom udvarán található színpadon tartja

Forrás: ZH

A Pálos Malom Kulturális Alapítvány a 7. évadot indítja el az idén a malomban. Szabadics Attila és felesége, Szabadicsné Madaras Katalin ebben az évben is igyekeztek olyan műsort összeállítani, melyben mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. Hisznek abban, hogy a malomban együtt töltött esték - a találkozások - révén közelebb kerülhetnek az emberek egymáshoz, s azon keresztül a művészethez.

Az első előadást tehát május 19-én szombaton 19 órakor tartják, majd június 2-án, pénteken 19 órakor Ecsedi Erzsébet Aase-díjas színművész előadói estje lesz, melyen a Mintapinty monodrámát hallhatja a közönség. Ezt követően, július 21-én pénteken 19 órakor szabadtéri előadással készülnek, ekkor a népszerű Budapest Ragtime Band ad koncertet. A Gayer Ferenc (zenekarvezető, bőgő), Csapó Krisztián (ének, harsona), Varga Tivadar (zongora), Csárics Sándor (trombita), Széki József (xilofon, ütőhangszerek, ének), Antal Tibor (hegedű) és Weszely János (dob) alkotta zenekar felejthetetlen koncertélményt ígér. Ősszel, október 13-án pénteken 19 órakor ismét a malom falai között Adagio címmel összművészeti zenés, irodalmi műsort láthatnak az érdeklődők, olyan művészek főszereplésével, mint a Csík zenekar alapítója, Csík János, valamint Őze Áron színművész. Balogh Kálmán cimbalmon, Dresch Mihály szaxofon és Bognár András nagybőgőn játszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában