Szakmai napot rendeztek

2023.05.31. 18:00

Minden osztályba jut ADHD-s gyerek

Magyarországon a 6-18 éves korosztályban 70 ezerre tehető az ADHD-s gyermekek száma, így minden iskolai osztályban lehet legalább egy figyelemzavarral küzdő tanuló.

Arany Gábor

Forrás: iStock

Fotó: AndreyPopov

Egyebek mellett erről beszélt érdeklődésünkre Zsolnai Judit, a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője annak kapcsán, hogy szakmai napot szerveztek Zalaegerszegen a figyelemhiányos, hiperaktivitás zavarral küzdő óvodás és iskolás gyermekek neveléséről. Az ADHD-val járó funkciózavar nagyon megterheli a családot, az iskolai közösséget, a pedagógusokat. Ha nem ismerik fel időben a betegséget, akkor a gyermek nem kap segítséget, nem tud lépést tartani a többiekkel. A kezeletlen ADHD szinte mindig tanulási, sok esetben magatartási problémákhoz vezet, emiatt óriási hátrányt szenved el a gyermek.

Zsolnai Judit köszöntötte a szakmai nap résztvevőit
Fotó: Arany Gábor

A betegség kezelése gyermekvédelmi szakemberek, szociális munkások, pedagógusok, pszichiáterek összefogásával, és több módszer együttes alkalmazásával oldható meg, szögezte le. Ehhez kapcsolódó előadásokat hallhattak a vasi és zalai szakemberek szerdán az Apáczai ÁMK-ban tartott rendezvényen. Az előadók egyike, Garamvölgyi György szaktanácsadó-mesterpedagógus úgy fogalmazott, a társadalmi szolidaritás, az egymásra figyelés sokkal magasabb szintje szükséges ahhoz, hogy ezeket a gyerekeket be tudja fogadni az iskola. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában