Bicajjal mindenhova!

2023.05.23. 11:00

Kultúrák találkozása a megyei könyvtárban

Egy éve indították útjára a Kultúrák találkozása sorozatot Zalaegerszegen, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. Az ismeretterjesztő előadás-sorozat első programján Nigériába utazhattak az érdeklődők, tájékoztatta lapunkat Tóth Renáta igazgató.

Arany Horváth Zsuzsa

Pillanatkép az előadásról

Forrás: DFMVK

Ezt aztán újabb élménybeszámolók követték. A havonta jelentkező programban az előadásokat kötetbemutató is kiegészítette. Járhattunk Körösi Csoma Sándor nyomában, Albánia lenyűgöző természeti világában vagy Dél-Amerika, Örményország, Florida,  Kambodzsa, Szlovénia és a Dolomitok varázslatos tájaira is elkalandozhattunk. 

Tóth Renáta igazgató és Illés Adorján világkerülő biciklis
Forrás: DFMVK

Utazhattunk kerékpárral, motorral, lakókocsival is. Olyan teljesítményekbe nyerhettünk bepillantást, mint Illés Adorján földkerülő bicajos túrája. Kultúrák, történelem, gasztronómia és csodás fotók segítségével megismerhettünk világunk ismert vagy ismeretlen arcát. Az egyéves születésnapi előadást Illés Adorján tartotta, aki másodszor látogatott el könyvtárba. Kerékpáros élményei ismét elvarázsolták az érdeklődő szép számú közönséget. A programon két ajándék is kisorsolásra került. A résztvevők közül egy szerencsés a könyvtár ajándékcsomagját, a másik pedig Illés Adorján Nagy Mosolykönyvét nyerte. A következő előadás június 15-én lesz, akkor Zichó Viktor pakisztáni élményeiről mesél. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában