Jól szerepeltek

2023.05.19. 11:30

Németországban versenyeztek a lenti írsztepp-táncosok

A németországi Bad Abbach városában megrendezett nemzetközi ír táncversenyen, a Bavarian Spring Feis vett részt a lenti Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport 4 táncosa, Cseresnyés Jázmin, Pusztai Eszter, Sabján Botond, Deák Fanni.

Korosa Titanilla

Képünkön a táncosok

Fotó: ZH

A táncosok számára ez a verseny az igazi megmérettetés, ahol a saját táncstílusukban tudnak bizonyítani más országok táncosaival szemben. A verseny a táncok jellegéből adódóan sok, rövid versenyszámból áll, melyeken a táncosok egyedül indulnak, tánctechnikai tudásuktól függően különböző nehézségi szinteken. Egy-egy versenyző több kategóriában és táncfajtában is nevezhet, így egy táncos akár 10-15 különböző koreográfiával is indulhat ugyanazon a versenyen.

Magyarországot a lenti Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport és a budapesti Közép-európai Ír Tánc Akadémia (CEIDA) egy táncosa képviselte.

A lenti tánccsoport táncosai szólóban indultak a táncversenyen életkor szerint és szint szerint különböző táncokkal, hard shoes-ban (kopogós cipőben) és soft shoes-ban (balettcipő) egyaránt táncoltak.

A két ifjabb táncosnak ez volt élete első élő nemzetközi ír táncversenye. A versenyzők kezdő (beginner) és középhaladó (primary) kategóriában tették próbára tudásukat, illetve egy táncos a haladó (intermediate) és a legmagasabb szintű, open kategóriában mérette meg magát. A Fun reel nevű kategóriában szinttől és életkortól függetlenül indulhattak a táncosok, míg a Premiership kategóriában, ahol először indultak, 2 táncot kellett eltáncolni és annak az összeredménye alapján kaptak helyezést az indulók. Kezdő kategóriában 2., középhaladó és haladó kategóriában 1-1. helyezést ért el a Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport 3 táncosa. Összesen 9-féle táncban indultak a lentiek, akiket Deák Fanni készített fel. Kitűnő eredményekkel térhettek haza: öt 1. helyezést, hat 2. helyezést, kettő 3. helyezést értek el, illetve szereztek még egy-egy 4., 5., 6., 7. és 9. helyezést.

Részletes eredmények:

Pusztai Eszter:

Beginner reel: 3. helyezés

Beginner light jig: 2.helyezés

Beginner single jig: 1.helyezés

Beginner premiership: 2.helyezés

Fun reel: 5. helyezés

Cseresnyés Jàzmin:

Beginner reel: 6. helyezés

Beginner premiership: 9. helyezés

Fun reel: 9. helyezés

Sabján Botond:

Beginner traditional set dance: 1. helyezés

Primary reel: 2. helyezés

Primary premiership: 1. helyezés

Fun reel: 7. helyezés

Deák Fanni:

Intermediate slip jig: 1.helyezés

Intermediate treble jig: 2. helyezés

Intermediate premiership: 1. helyezés

Open reel: 4. helyezés

Open hornpipe: 2. helyezés

Open traditional set dance: 2. helyezés

Fun reel: 3. helyezés

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában