Kiállítás

2023.05.22. 13:45

A helyi bútorfestő szakkör míves darabjai a kultúrházban (galéria)

Az elmúlt hétvégén nyitották meg a helyi bútorfestő szakkör tagjainak munkáiból összeállított kiállítást Bödeházán, a kultúrházban.

Korosa Titanilla

Horváth Edit, Kuglics Gábor és Bedő Andrea a kiállítás egyik darabjával

Fotó: Korosa Titanilla

Az országban nyolc bútorfestő szakkör indult tavaly ősszel a Nemzeti Művelődési Intézet felhívása alapján, az egyik a hetési településen. Bedő Andrea polgármester elmondta: Bödeháza mottója a hagyomány és fejlődés. Ezt szem előtt tartva saját mintakincsüket felhasználva igyekeztek alkotni a tanfolyamon is, így a hetési színek és formakincsek köszönnek vissza az elkészült munkákon.

A tárlatot Kuglics Gábor, a Nemzeti Művelődési Intézet Zala vármegyei szervezetének munkatársa nyitotta meg. Elmondta, hogy Zalában ebben az időszakban 92 településen 124 szakkör fut, ér véget, vagy fejeződött már be. Felidézte, hogy a kézműves körök még a Covid19-járvány alatt indultak el némi nehézséggel, hiszen nem lehetett akkor folyamatosan közösségi összejöveteleket tartani. Ezért az intézet videókat készített, melyek alapján az érdeklődők kipróbálhatták a meghirdetett tevékenységeket. Majd mikor kinyíltak a művelődési házak, már együtt is dolgozhattak a résztvevők. Végül gratulált a hetési bútorfestőknek, akiknek a munkáin nem látszik, hogy kezdők, gyönyörű alkotások kerültek ki a kezeik közül.

Kuglics Gábor azt is elmondta, hogy már megjelent az új kiírás az idén ősszel induló szakkörökre, s mindenkit biztatott a jelentkezésre.

A foglalkozásokat Bödeházán Horváth Edit vezette, aki az elhangzottakat azzal egészítette ki, hogy a szakkörösök kezdeti bizonytalansága a végtermékeken már nem mutatkozik meg, mindannyian ügyesen dolgoztak és sokat fejlődtek a 20 alkalom alatt.

A kiállításon a bemutatott munkák megtekintése mellett gyakorlatban is bepillantást nyerhettek az érdeklődők a bútorfestés rejtelmeibe Kozmáné Vadász Viktória közreműködésével.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában